18 mai

Horoscop Pe 18 mai s-au născut: Sfântul Ioan Paul al II-lea, Frank Capra, Margot Fontayn, Charles Trenet, Rick Wakeman, Alla Baianova, Ezio Pinza, Aurelio Roncaglia, Bertrand Russell, Nicu Stănescu, Michael Crețu, Gheorghe Marinescu, Gheorghe Sion.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox, cel popular, ieftin, sunt Sfinţii: Petru, Dionisie, Teodat, Hristina şi cele şapte Sf.Mc. fecioare. Nimic în „Kalendar”!

Horoscop Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, e bine să cunoşti un Sfânt, nu? Vorba lui Mel Brooks. Astăzi, îl pomenim, este ziua lui de naştere. Am avut marea onoare și imensul privilegiu să mă înclin de două ori în faţa Sfântului Ioan-Paul al II-lea. La Roma, la Vatican, în biroul pontifical, m-a primit pentru trei minute, dar m-a ţinut două ore spre disperarea lui il cameriere, sau cum i se spune acum, prelati d’onore. Veneam din Orient, aduceam o epistolă de mare importanță şi Sfântul Părinte era foarte curios să ştie ce se întâmplă pe acolo. Pentru mine a fost, este, un exemplu excepţional de viaţă, de urmărire neabătută a unui ideal. Dacă aveţi timp şi bani vă recomand volumul „O viaţă cu Karol” de Stanislao Dziwisz, de la editura „Rao”, o carte apărută în anul 2008. Ei, cum trece timpul, probabil că tirajul este deja epuizat!

Horoscop Să nu vă supărați, cei, mulți, care mi-au trimis ”Hristos S-a Înălțat!”. Nu intră în obiceiurile mele și în convingerile mele religioase să răspund. Este o ”super-stiție”, adică ceva care exagerează credința, religia. Niciodată, de când mă știu, familia mea, care număra preoți și episcopi, nu se salutau de Înălțare cu ”Hristos S-a Înălțat!”. Nici ouă roșii nu se făceau de Înălțare. Ce mai este și asta, Sf. Paști, seria a doua? Și IPS Bartolomeu Anania, ba și starețul Dionsie, spun același lucru, că nu este un obicei creștin, românesc, nici teologic, să spui ”Hristos S-a Înălțat!”. Este un sincretism religios, de proveniență slavă, străin de poporul român. Românismul este sfâșiat între doi armăsari care trag în direcții diferite: Occidentul, prin obiceiurile ”marelul licurici” și spațiul panslav. Fiecare încearcă să ne înglobeze cultural, religios, psihologic – chiar și ca obiceiuri alimentare. Așa își promovează mărfurile lor, este doar o nenorocită de tehnică de marketing!

Horoscop Acum vă rog să mă scuzați, trebuie să-mi însoțesc oaspeții la aeroport. Nu așa era protocolul, dar pe vârful muntelui Kogaionon, pe 17 mai 2018, la ora 05:49, la răsăritul Soarelui, s-a petrecut o Minune! Despre ea și înțelesul ei, a Minunii Lui Dumnezeu, mai doresc să discute cu mine cei trei Superiori, veniți, ca cei trei Regi Magi să se închine și să se roage pentru România. Au venit de Înălțare, de Ziua Eroilor, ca să evoce războinicii neamului căzuți pentru țară, moșii și strămoșii, să vină în ajutorul celor vii, cum au mai făcut-o în viața lor dăruită patriei! Nu, nu sunt necromanți, sunt mari slujitori ai Lui Hristos, dar au dezlănțuit puterile ascunse ale neamului și energiile purificatoare, cu Voia Domnului, care nu credeam că există și taine mai presus de înțelegere și rațiune.

Ochii mei au văzut minuni, să știți că orice este posibil, credendo vides, trebuie doar să speri, să fii sigur că mâine ai o nouă șansă, doar este o altă zi!

٭ ٭ ٭

horoscop

BERBEC Situația zilei de astăzi, adică o problemă grea, sau un necaz mic, o poţi rezolva uşor, sau duce la bun sfârşit, nu te mai îngrijora degeaba. Rezervă, în zona, sau domeniul în care ai decizie, ziua numai activităţilor de rutină. Astăzi nu este indicat să începi noi afaceri sau noi relaţii. De asemenea nu este bine să pleci în călătorie. Dacă totuşi eşti hotărât pentru o plecare, este bine să pleci mâine dimineaţă. Excepţie fac cei care au rezervat biletul de călătorie din timp. Nu aveau cum să ştie! În ceea ce priveşte relaţiile sentimentale astăzi ai nevoie mai mult decât oricând, sigur, în ceea ce a mai rămas din săptămâna aceasta, de sprijinul partenerului(ei). Eşti într-o perioadă vulnerabilă şi de aceea trebuie să te bazezi pe oamenii pe care îi iubeşti.

horoscop

TAUR Viziunea, filozofia ta de viaţă, conservatoare adesea, doar eşti un semn de pământ, este astăzi apreciată atât la birou, la serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea, fie acasă. Oamenii au din ce in ce mai multă nevoie de lucruri şi idei concrete, stabile, de repere fixe pe care să se sprijine în haosul acesta care ne înconjoară. O după-amiază activă, după o dimineaţă incertă şi obositoare. Astăzi, nu lua şi nu da bani cu împrumut. Evită băncile. Nu uita de promisiunile facute. Aspecte profitabile, mai ales în domeniul financiar. Foloseşte în mod creator o veste sau o informaţie de la prieteni sau din presă, care, pe termen lung, îţi poate aduce oarece profit.

horoscop

GEMENI Cu Venus, din zodie, peste Betelgeuse, eşti, din punct de vedere emoţional, sensibil. Fii atent la promisiunile care le faci, nu da speranţe inutile. Zi favorabilă călătoriilor, mai ales cele scurte. Ai şansa, modalitate şi oportunitatea să faci noi cunoştiinţe profitabile în domeniul tău de activitate. Rigoarea logică şi tenacitatea de care rareori dai dovadă, totuşi, astăzi, te ajută să convingi. Dinamica procesului pe care îl desfăşori te poate scoate uşor din domeniile în care eşti stăpân. Evită să derapezi, ca să nu fi ridicol. Seara, dă curs comodităţii şi dorintei de confort, relaxeaza-te puțin, pentru că ai o perioada viitoare puțin comodă.

horoscop

RAC Dacă ai hotărât ceva, porneşte cu încredere şi speranţă, sorţii iţi sunt favorabili, chiar dacă soluţia pare riscantă. O zi socială până la capăt. Vizite şi întâlniri, dar până la sfârşitul zilei poți realiza că nu ai pierdut-o degeaba. Mănâncă sănătos, mănâncă natural – nu uita de miere, iaurt şi seminţe – cele trei coloane ale vieţii lungi, după cum se spune în Tibet. Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile să se rezolve singure. Astăzi ai convorbiri „între patru ochi” cu un număr oarecare de persoane. Lucrurile devin mai serioase decât în mod obişnuit. Realizezi şi înţelegi sensul ascuns al celor ce discuţi şi ce doresc de fapt persoanele respective să-ţi comunice.

Tag-uri:
horoscop, kogaionon, radu stefanescu, inaltare, anania, dionisie, astrologie, destin, speranta


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1273.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1273-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialHoroscop
18 mai Horoscop Pe 18 mai s-au născut: Sfântul Ioan Paul al II-lea, Frank Capra, Margot Fontayn, Charles Trenet, Rick Wakeman, Alla Baianova, Ezio Pinza, Aurelio Roncaglia, Bertrand Russell, Nicu Stănescu, Michael Crețu, Gheorghe Marinescu, Gheorghe Sion. Horoscop În calendarul creştin-ortodox, cel popular, ieftin, sunt Sfinţii: Petru, Dionisie, Teodat, Hristina şi...

Preluat de la EVZ