„Președintele PNL a făcut un gest politic, pe cât de ridicol, pe atât de costisitor pentru România. Dacă ar fi fost doar ridicol, nu era nimic neobișnuit în cazul lui Ludovic Orban sau al PNL-ului (…) Pot să înțeleg incompetența crasă în materie de politică externă a domnului Orban, dar să nu înțelegi că acuzația halucinantă de «înaltă trădare» la adresa Prim-ministrului pentru intenția de a se coordona cu aliatul său strategic, Statele Unite ale Americii și de a da curs, eventual, solicitării unuia dintre cei mai importanți parteneri și aliați în timpurile cele mai dificile pentru România, statul Israel, este un act de o gravitate extraordinară. Așadar, domnul Orban insinuează că Guvernul României ar fi făcut un act de înaltă trădare în favoarea statului Israel în complicitate cu Statele Unite ale Americii. (…) este un gest explicit anti-israelian și anti-american, care nu poate avea decât consecințe grave de credibilitate pentru România (…) Mă tem că acest demers este cu adevărat anti-național și de natură a prejudicia interesele strategice ale României”, a apreciat europarlamentarul PSD.

După ce SUA au decis să-și mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Guvernul de la București a adoptat un Memorandum secret care prevede începerea analizelor interne cu avantajele și pericolele unei eventuale decizii similare a României. Președintele Klaus Iohannis a acuzat faptul că nu a fost consultat cu privire la intențiile guvernamentale și că șeful statului are ultimul cuvânt de spus în politica externă.

Liderul PNL Ludovic Orban a depus, joi, o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă în cazul ambasadei din Israel și îl acuză pe prim-ministru, printre altele, de înaltă trădare.

Tag-uri:
psd, orban, sua


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1289.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1289-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Președintele PNL a făcut un gest politic, pe cât de ridicol, pe atât de costisitor pentru România. Dacă ar fi fost doar ridicol, nu era nimic neobișnuit în cazul lui Ludovic Orban sau al PNL-ului (...) Pot să înțeleg incompetența crasă în materie de politică externă a domnului Orban,...

Preluat de la EVZ