Un editorial de Alan M. Dershowitz pentru Gatestone Institute.

Dacă ar fi fost prima dată când Hamas provoacă Israelul la acţiuni de autoapărare care au ca rezultat morţi neintenţionate de civili în Gaza, presa ar fi avut o scuză să se lase păcălită de Hamas.

Cele mai recente provocări ale Hamas – cu 40.000 de locuitori din Gaza încercând să doboare gardul de la frontieră şi să pătrundă în Israel cu cocteiluri Molotov şi alte arme improvizate – fac parte din repetata tactică a grupării islamiste pe care am numit-o „strategia copilului mort”.

Scopul Hamas este de a ucide cât mai mulţi locuitori din Gaza astfel încât ştirile de prima pagină să înceapă, şi adesea să se încheie, cu bilanţul victimelor.

Hamas trimite în mod intenţionat femei şi copii în prima linie, în timp ce luptătorii săi se ascund în spatele acestor scuturi umane.

Liderii Hamas au recunoscut această tactică de mult timp. Fathi Hammad, un membru Hamas al Consiliului Legislativ Palenstinian, declara încă din 2008:

„Pentru poporul palestinian, moartea a devenit o industrie, în care femeile excelează, la fel ca toţi cei care locuiesc pe acest pământ. Şi bătrânii excelează în asta, ca şi mujahedinii (combatanţi paramilitari – n.r.) şi copiii. De aceea ei au format scuturi umane din femei, copii, bătrâni şi mujahedini, pentru a ataca maşina de război sionistă. Este ca şi cum le-am spune duşmanilor noştri sionişti: ‘noi dorim moartea aşa cum doriţi voi viaţa’.”

Hamas a folosit această tactică pentru a provoca două războaie cu Israelul, în care luptătorii săi au tras rachete din zonele locuite de civili, inclusiv spitale, şcoli şi moschei.

Când Israelul a răspuns, a făcut tot ce a putut pentru a evita victimele civile, aruncând fluturaşi de avertisment care chemau rezidenţii să plece din zona potenţialelor ţinte şi aruncând bombe cu zgomot neletale pe acoperişurile caselor care fuseseră folosite la lansarea rachetelor şi la depozitarea explozibililor.

Inevitabil, unii civili au fost ucişi, iar presa i-a acuzat pe israelieni pentru aceste morţi, în ciuda precauţiilor luate.

Acelaşi lucru a fost valabil în cazul tunelurilor săpate de Hamas pentru a le folosi la răpirea de israelieni civili. Intrările acestor tunele se aflau în zone locuite de civili palestinieni, inclusiv şcoli şi moschei.

A folosi civilii proprii ca scuturi pentru a ataca civilii israelieni, este o dublă crimă de război. Dar presa în general se concentrează pe reacţia Israelului la aceste crime de război, mai degrabă decât asupra crimelor de război ale Hamas.

Cruda realitate este că de fiecare dată când Israelul ucide accidental un civil din Gaza, Israelul pierde. Şi de fiecare dată când Israelul ucide un civil din gaza, Hamas câştigă. Hamas iese în avantaj după fiecare moarte pe care Israelul o provoacă accidental. De aceea îşi încurajează femeile şi copiii să devină martiri.

A numi aceasta „strategia copilului mort” poate părea un lucru crud, deoarece chiar este crud. Dar nu daţi vine pe mesager pentru că descrie cu acurateţe această tactică. Daţi vine pe cei care folosesc această tactică în mod cinic. Şi daţi vina pe presa care se lasă jucată de cei care o folosesc, denunţând doar bilanţul victimelor, nu şi tactica deliberată a Hamas care duce la numărarea victimelor doar de o singură parte.

Tag-uri:
israel, hamas, frontiera, violente, morti


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1309.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1309-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Un editorial de Alan M. Dershowitz pentru Gatestone Institute. Dacă ar fi fost prima dată când Hamas provoacă Israelul la acţiuni de autoapărare care au ca rezultat morţi neintenţionate de civili în Gaza, presa ar fi avut o scuză să se lase păcălită de Hamas. Cele mai recente provocări ale Hamas...

Preluat de la EVZ