”Sică Zongorașul nu doar că și-a detonat propria carieră politică, dar face la fel și cu prezidențiatul lui Iohannis. Să va explic:

Toți habotnicii Noii Securității o dau înainte că dacă DIICOT începe urmărirea penală contra lui Dăncilă, Iohannis o poate suspenda. Și aici intră deja scenarita cu Horodniceanu, care a fost delegat de Lazăr pe încă 6 luni la DIICOT, iar Horodniceanu deja dăduse prime semnale de șantaj cu plângerea făcută de Sică. Omul dădea semnale de slugărnicie să se facă util șefului.

Teoretic, da, Iohannis o „poate” suspenda pe Dăncilă DACĂ urmărirea penală însă e deja începută.

Ca să se înceapă urmărirea penală în cazul lui Dăncilă, însă, în situația de față, acest lucru trebuie CERUT de Iohannis, nu de Sică.

Iată ce spune Constituția: „Numai Camera Deputaților, Senatul și Președintele României au dreptul SĂ CEARĂ urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvarsite în exercițiul funcției lor.

Dacă s-a CERUT urmărirea penală, Președintele României POATE dispune suspendarea acestora din funcție. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcție. Competența de judecată aparține Înaltei Curți de Casație și Justitie”, spune art. 109 alin. (2) din Constituție.

Să le luăm pe rând:

1. Dăncilă nu e membru al Parlamentului României, astfel că începerea urmăririi penale trebuie cerută de Iohannis. Dacă era membru în Parlament, urmărirea ar fi fost cerută de camera din care ar fi făcut parte. Ce a făcut Sică e doar un act de sesizare sub formă de denunț. Acel denunț a ajuns acum la DIICOT și conform procedurii de regularizare din noul Cod de procedura penală, un procuror se uită la ea, își verifică competența și face o analiză sumară dacă sesizarea întrunește elementele de formă pentru a se putea începe urmărirea penală.

În cadrul acestei analize va constată că nu poate începe urmărirea penală până când această nu e cerută de Președinte.

Aici procurorul are 2 opțiuni: fie (a) clasează denunțul, fie (b) începe procedura pentru a cerere de la Președinte începerea urmăririi penale.

În cazul (a) totul se termină în biroul procurorului, însă va crea ură și revoltă în rândul habotnicilor, cu efect negativ direct contra lui Iohannis.

În cazul (b), însă, procurorul nu poate el, de capul lui, să trimită cererea la Președinte. Procurorul de caz face un referat, îl da mai sus, la Horodniceanu, Horodniceanu face la rându-i referat pe care îl trimite la Lazăr, și abia Lazăr trimite solicitarea lui Iohannis pentru cererea de începere a urmăririi panale.

Adică Horodniceanu și Lazăr trebuie să-și pună semnătura pe documentul respectiv, în care să explice de ce Israelul e inamicul României, ca Dăncilă să fie acuzată de „înaltă tradare”.

Tag-uri:
Chris Terhes, comentariu, facebook, sica zongorasul, ludovic orban, iohannis, plangere penal, dancila, inalta tradare


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1371.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1371-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
”Sică Zongorașul nu doar că și-a detonat propria carieră politică, dar face la fel și cu prezidențiatul lui Iohannis. Să va explic: Toți habotnicii Noii Securității o dau înainte că dacă DIICOT începe urmărirea penală contra lui Dăncilă, Iohannis o poate suspenda. Și aici intră deja scenarita cu Horodniceanu, care...

Preluat de la EVZ