Dan Emil Manolachi, care a lucrat 6 ani de zile în DNA, până în 2013 când a fost inculpat și trimis în judecată într-un dosar, face acuzații grele la adresa modului în care procurorii DNA își desfășoară operațiunile și anchetele.

Documentul clasificat, care este o notă a lui Florian Coldea trimisă șefei DNA, a fost dată de procurorul de caz Marin Nicolae polițistului său de judiciar Dan Emil Manolachi, notează luju.ro. Conform informațiilor obținute de sursa menționată, aceasta ar fi fost dată în ideea că Manolachi îl va plasa lui Dragnea personal documentul, moment în care procurorii DNA erau pregătiți să dispună o percheziție și să-l prindă pe liderul PSD cu documentul clasificat asupra lui, pentru a-l reține în flagrant și a-l aresta.

Planul DNA nu a funcționat întrucat informațiile de la SRI, cum că polițistul DNA Dan Manolachi ar fi putut ajunge, direct sau indirect, să îi livreze documentul secret lui Dragnea, au fost supraevaluate.

În momentul în care a fost audiat în calitate de inculpat la Înalta Curte, în dosarul 3742/2/2014 la data de 9 februarie 2018, Manolachi nu are curajul să spună tot adevărul.

Întrebat fiind la ÎCCJ de apărătorul său: – “Are o explicație privind accesul ce i s-a permis la documente clasificate, alta decât cea inerentă activității de serviciu?”, polițistul Dan Manolachi a răspuns in fața judecătorilor: -”Mi-e frică să dau detalii cu privire la cele aflate ulterior și nu doresc să precizez ce anume motivează această stare de frică”.

Iata fragmente relevante din declaratia data la ICCJ, in dosarul 3742/2/2014 la data de 9 februarie 2018, de politistul de judiciar al DNA Dan Emil Manolachi impotriva procurorului Marin Nicolae si a altor anchetatori:

“…Cu referire la memoriul depus la DNA, in luna iulie 2013, privitor la modul in care am fost ascultat de organul de urmarire penala la data de 19 februarie 2012, doresc sa fac urmatoarele precizari, pe care le consider importante in clarificarea pozitiei mele.

Tag-uri:
DNA, Coldea, Kovesi, Dragnea, Manolachi


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1441.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1441-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Dan Emil Manolachi, care a lucrat 6 ani de zile în DNA, până în 2013 când a fost inculpat și trimis în judecată într-un dosar, face acuzații grele la adresa modului în care procurorii DNA își desfășoară operațiunile și anchetele. Documentul clasificat, care este o notă a lui Florian Coldea...

Preluat de la EVZ