Incident tragic-comic în Ploiești. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova instrumentează un caz de favorizare a infractorului, în cazul a doi șefi din Poliția Locală. Din informațiile furnizate de Incisiv de Prahova reiese că Dragoș Fănăreanu, șeful Biroului de Ordine Publică din Poliția Locală și adjunctul său nu au înregistrat un caz de furt, semnalat pe sistemul unic de urgență 112. Mai exact, este vorba de sustragerea unui telefon mobil, reclamat de o femeie, din Ploiești, în seara zile de 13 mai.

Femeia se afla cu fiul său în Parcul „Mihai Eminescu” și a solicitat sprijin după ce i-a dispărut copilului telefonul mobil. La fața locului a ajuns un echipaj al Poliției Locale care, la indicațiile reclamantei, a identificat trei tinere, două de 19 ani și una de 23 de ani, pe strada Bobâlna, dintre care una era autoarea furtului. Polițiștii locali le-au luat la întrebări și una dintre tinerele de 19 ani a recunoscut că a luat telefonul. În continuare, polițiștii locali au luat telefonul mobil și i l-au înmânat mamei copilului, fără să întocmească vreun act constatator.

După două zile, la sediul Poliției Locale s-au prezentat ofițeri de la Poliția Municipiului care au solicitat date despre tâlhăria reclamată. Însă, șefii de la Locală nu au putut să le arate niciun process-verbal. Drept urmare, cei de la Poliția Națională au întocmit acte procedurale pentru favorizarea infractorului.

Mai mult, dintr-un comunicat remis de Poliția Locală, pe 14 mai, reiese că un echipaj mobil al Poliției Locale Ploiești, „care se afla în timpul executării serviciului de patrulare”, a observat, pe strada Bobâlna, „o persoană de sex feminin însoțită de un minor, ce se aflat într-o vădită stare de agitație”. Polițiștii locali susțin că femeia le-a relatat faptul că fiului său i-a fost furat telefonul mobil marca iPhone, în timp ce se afla în parcul Mihai Eminescu, suspectele fiind trei tinere însoțite de doi copii minori. Agenții locali au verificat zona și au găsit hoața într-un grup de femei, însoțiți de doi copii, una dintre acestea recunoscându-și fapta. Poliția Locală susține că telefonul mobil a fost înmânat păgubitei, care a refuzat să depună plângere la Poliția Municipală pentru efectuarea de cercetări.

Tag-uri:
POLITIA, locala, gafa, IPJ, furt


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1431.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1431-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Incident tragic-comic în Ploiești. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova instrumentează un caz de favorizare a infractorului, în cazul a doi șefi din Poliția Locală. Din informațiile furnizate de Incisiv de Prahova reiese că Dragoș Fănăreanu, șeful Biroului de Ordine Publică din Poliția Locală și adjunctul său nu au...

Preluat de la EVZ