În 2016, 12 femei care lucrau în restaurante din Coreea de Nord au ajuns în Seul, captând întreaga atenție a opinie publice din Sud prin faptul că purtau măști chirurgicale și erau îmbrăcate colorat. Pe atunci, relațiile dintre Kim Jong-un și președintele de la acea vreme din Sud, Park Geun-hye, erau foarte reci, conform Korea Herald.

În acel moment, Seulul susținea că femeile au fugit din Nord de bunăvoie, în timp ce răspunsul imediat al Phenianului a fost să susțină că acestea au fost răpite de serviciile de spionaj din Sud.

Relaxarea tensiunilor la granița dintre cele două state din ultimul timp, făcând poziția Seulului mai laxă cu privirea la această problemă și, se pare, permițând Phenianului să domine problema, comentează sursa citată.

Filiala din Nord a Crucii Roșii a reiterat, sâmbătă, cererea privind repatrierea celor 12 femei, susținând că acest lucru ar arăta disponibilitatea Sudului de a îmbunătăți relațiile dintre cele două state.

Declarația vine la puțin timp după ce Kim Jong-un a anulat o întâlnire cu președintele din Sud, Moon Jae-in, sub pretextul unui exercițiu militar pe care Seulul l-ar fi ținut împreună cu Washingtonul.

Tag-uri:
kim, kim jong-un, revendicare kim, crucea rosiea, defectori, coreea de sud, moon jae in, coreea de nord, phenian, seul


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1457.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1457-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În 2016, 12 femei care lucrau în restaurante din Coreea de Nord au ajuns în Seul, captând întreaga atenție a opinie publice din Sud prin faptul că purtau măști chirurgicale și erau îmbrăcate colorat. Pe atunci, relațiile dintre Kim Jong-un și președintele de la acea vreme din Sud, Park...

Preluat de la EVZ