Pe parcursul zile de sâmbătă a fost înregistrat un număr record de apeluri la 112 care reclamau escrocherii prin metoda „Accidentul”. Șase pensionari au sesizat Poliția că au primit apeluri de la diferite persoane care s-au dat drept rudele lor și că au comis sau au suferit un accident iar așa ziși avocați cereau câte 5000 de euro casă le „resolve cazul”. Din fericire, bătrânii și-au dat seama, la timp, despre escrocherie și au evitat, astfel, țepele care însumau circa 150.000 de euro.

Prima sesizare la 112 a fost înregistrată la ora 10.30, de Poliţia Municipiului Suceava. O femeie de 62 de ani a reclamat că, în jurul orei 10.00, a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană, ce părea a fi fiica sa care i-a spus faptul că a fost implicată într-un accident rutier pe raza municipiului Iaşi. „Vocea” i-a cerut 20.000 lei pentru a scăpa de problem și, pentru a fi mai convingătoare, i-a dat la telefon un bărbat care spunea că e avocatul ei. Femeia i-a spus falsului avocat că are doar suma de 17.000 lei. „Avocatul” i-a spus că este suficientă suma de 17.000 lei, urmând să încheie un contract. Ulterior, femeii i s-a părut suspect limbajul folosit de „fiică” și şi-a dat seama că este victima unei tentative de înșelăciune, fapt pentru care a închis telefonul și a anunțat poliția. Tot la ora 10.30, prin aceeași metodă, un sucevean, de 63 de ani, a sesizat, la 112, că escrocii au încercat să îl păcălească și pe el. Un fals avocat s-au aflat la capătul firului telefonului fix, la ora 10.00 care i-a spus omului că trebuie să plătească 20.000 lei pentru a o apăra pe „fiica lui”. Suceveanul a cerut-o pe fiica lui la telefon iar o voce feminină i-a răspuns plângând. Când a întrebat-o cum o chemaă, escrocul n-a nimerit numele și omul a închis telefonul. La fel s-a întâmplat și cu o pensionară de 70 de ani care a fost apelată de escroci la ora 12.30: fiica ei ar fi accidentat grav un pieton. Când i-a întrebat cum îi cheamă, indivizii nu au spus numele iar bătrâna le-a îbnchis telefonul și a sunat la 112. O femeie de 66 de ani, tot din Suceava, a reclamat același mod de operare, la ora 11.26. Fusese sunată de „fiică” și de falsul avocat la ora 10.30. Bătrâna a spus că are în casă doar banii din pensie, vreo 1200 de lei, alți 7500 fiind în bancă. Banca fiind închisă sâmbăta, escrocii au întrebat-o dacă are obiecte din aur în casă. Până la urmă, femeia a sesizat că este ceva în neregulă cu vocea apelantului și a închis telefonul.

Un alt sucevean, de 51 de ani, a fost sunat la miezul nopții de o escroacă care a zis că e sora lui și un fals avocat a încercat să îl convingă că trebuie să dea 5000 de euro pentru a plăti spitalizarea unei presupse victime peste care a dat cu mașina. Bărbatul s-a prins că poate fi la mijloc o escrtocherie și i-a întrebat pe șantajiști care e ziua lui de naștere. Nu au știut să răspundă și au închis. O astfel de tentativă a fost înregistrată și în localitatea Marginea unde, la 18.30, escrocii au încercat să scoată 5000 de euro de la o femeie de 68 de ani. Soțul femeii, mai hotărât, a luat receptorul și a cerut detalii despre familie iar escrocii au închis telefonul.

Tag-uri:
escroci, pensionari, avocati, falsi, metoda accidentul, suceava


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1438.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1438-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Pe parcursul zile de sâmbătă a fost înregistrat un număr record de apeluri la 112 care reclamau escrocherii prin metoda „Accidentul”. Șase pensionari au sesizat Poliția că au primit apeluri de la diferite persoane care s-au dat drept rudele lor și că au comis sau au suferit un accident...

Preluat de la EVZ