Vicepreşedinte PSD şi lider al social-democraţilor vrânceni, Marian Oprişan solicită, în exclusivitate pentru „Evenimentul zilei”, majorităţii parlamentare PSD-ALDE să ia o serie de „măsuri ferme” împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, care s-ar face vinovat de declanşarea unei „lovituri de stat”, dar apreciază că iniţierea procedurii de suspendare nu trebuie să se regăsească printre acestea.

„Avem de-a face cu o tentativă de lovitură de stat!”

„Mult invocata plângere penală depusă de Ludovic Orban – acest personaj total, dar total nefrecventabil – îl are în spate pe preşedintele Klaus Iohannis, acest fapt fiind cât se poate de evident. Avem de-a face cu o tentativă de lovitură de stat, ceea ce pune în pericol stabilitatea întregii Românii. Se vrea îndepărtarea PSD-ALDE de la guvernare, deşi noi avem legitimitatea voturilor românilor care s-au exprimat la urne pentru implementarea programului de guvernare. În acest sens, cred că majoritatea parlamentară PSD-ALDE trebuie să ia o serie de măsuri ferme şi responsabile pentru a facilita o reîntoarcere la stabilitate politică”, a declarat Marian Oprişan.

„Suspendarea nu este o soluţie!”

Întrebat dacă şi suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis ar trebui să se numere printre „măsurile ferme” la care face referire, vicepreşedintele PSD a negat cu vehemenţă o astfel de perspectivă. „Nu, nu mă refer la suspendare! Suspendarea nu este o solu- ţie. Însă majoritatea parlamentară PSD-ALDE are legitimitatea votului exprimat de români şi are obligaţia să apere România. Sunt destule măsuri ferme care pot fi luate de o majoritate parlamentară”, a avertizat Marian Oprişan, fără a detalia la ce se referă mai exact.

Nicolicea face băşcălie de Orban

EVZ l-a contactat şi pe social-democratul Eugen Nicolicea, preşedinte al Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, care a apreciat că, pentru moment, partidul celor trei trandafiri n-ar trebui să dea o prea mare atenţie plângerii depuse de Ludovic Orban, întrucât acest demers nu se bucură nici de sprijinul PNL, şi nici de susţinerea oficială a preşedintelui Klaus Iohannis. „Din câte văd, Ludovic Orban nu face parte din vreun palat, aşa că, în momentul acesta, i-am da prea mare importanţă dacă l-am băga prea mult în seamă. Dacă, într-adevăr, gestul va avea urmări, atunci, în mod evident, vom discuta şi despre măsurile care se vor impune. Însă, după cum vedem, nici măcar PNL nu îşi asumă un astfel de demers, am văzut cu toţii că există lideri liberali care nu-l iau deloc în serios, Orban. Pe de altă parte, eu nu l-am auzit pe preşedintele Klaus Iohannis să spună ceva, orice, referitor la plângerea penală a lui Orban, şi cu atât mai puţin că ar susţine o astfel de acţiune”, a spus Eugen Nicolicea.

Tag-uri:
PSD, ALDE, Iohannis


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1476.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1476-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Vicepreşedinte PSD şi lider al social-democraţilor vrânceni, Marian Oprişan solicită, în exclusivitate pentru „Evenimentul zilei”, majorităţii parlamentare PSD-ALDE să ia o serie de „măsuri ferme” împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, care s-ar face vinovat de declanşarea unei „lovituri de stat”, dar apreciază că iniţierea procedurii de suspendare nu trebuie să...

Preluat de la EVZ