Câteva observații:

Argumentul „așa ceva nu se face, PNL a întrecut măsura” este inacceptabil pentru modul în care PSD guvernează țara de mai bine de un an de zile. În mod evident, miza acestui demers este aceea că, dacă procurorii DIICOT încep urmărirea penală împotriva Vioricăi Dăncilă, atunci Klaus Iohannis o poate suspenda din funcție.

Acest lucru nu înseamnă că președintele are vreo legătură cu plângerea liderului PNL. Cum este posibil să ai 3 guverne într-un an de zile? Cum este posibil să demiți, prin moțiune de cenzură, propriul guvern? Cum este posibil să ai un premier precum Viorica Dăncilă, cel mai dezastruos prim-ministru pe care l-a avut România de la Revoluție, maestru în gafe? Să arunci în haos economia: transferul contribuțiilor de la angajat la angajator, inflația galopantă, explozia ROBOR, legea salarizării, impozitarea contractelor part-time? Să pui sub control politic televiziunea publică și să ameninți cu plângeri jurnaliștii? Să vrei să muți Ambasada României în Israel printr-un memorandum secret?

Jandarmeria nu le-a permis sâmbătă protestatarilor unui marș motorizat să intre în Piața Victoriei, iar Gabriela Firea nu le-a dat autorizație, invocând un fals protest al taximetriștilor. Și pot continua până dimineață cu exemplele. Mai exact cu cine ar trebui să se poarte Opoziția cu mănuși? Cu actuala guvernare care calcă tot în picioare? Hehe.

PSD e în defensivă, Opoziția face agenda publică pentru prima oară de multă vreme. De joi de la prânz, din momentul în care a apărut informația plângerii depuse de Orban la adresa lui Dăncilă, numai despre asta se discută în spațiul public. PSD e în defensivă, panicat și isteric, iar o bună parte din publicul anti-PSD pare încântat de demersul liderului liberalilor. Ca o paranteză, actunci când PNL folosește instrumente parlamentare, se spune că PNL nu face opoziție și nu e băgat în seamă de media. Sau că se ceartă cu PSD doar la televizor. Aceasta este genul de mișcare politică greu de ignorat. Una dintre principalele acuzații aduse PNL este blatul cu PSD. Pe termen lung, este un tip de acțiune care îi poate îndepărta pe liberali de aceste suspiciuni.

Contraargumentul principal împotriva plângerii este acela că, indiferent dacă aceasta va fi clasată sau nu, va fi folosită și este folosită ca armă politică de către PSD pentru a ataca în continuare justiția. Acum, PSD spune că PNL apelează la procurori pentru a-i îndepărta de la guvernare, pentru că procurorii nu sunt imparțiali, iar reacția stupidă a Liei Olguța Vasilescu care insinua că s-a pus foc la Colectiv pentru ca guvernul PSD să pice este relevantă în acest sens. Dacă va începe urmărirea penală, atunci PSD poate să folosească în continuare, liniștit, tema justiției politizate.

De ce nu a fost informat întregul PNL în legătură cu decizia luată? Observ că aceasta este una din principalele teme de interes pentru presă. Din punctul meu de vedere, având în vedere apetența unora dintre liberali de „a-și turna” în presă alți colegi, cel puțin un site de știri și două televiziuni ar fi aflat de intenția președintelui PNL în secunda doi. Niciodată nu o să înceteze să mă uimească cum unii sunt mai ocupați să facă opoziție propriilor colegi de partid, dar nu fac deloc opoziție tocmai adversarilor politici. Iar asta nu se întâmplă doar în PNL, am zeci de exemple și din alte partide.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri:
dancila, psd, iohannis, orban


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1473.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1473-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInvitaţii evz
Câteva observații: Argumentul „așa ceva nu se face, PNL a întrecut măsura” este inacceptabil pentru modul în care PSD guvernează țara de mai bine de un an de zile. În mod evident, miza acestui demers este aceea că, dacă procurorii DIICOT încep urmărirea penală împotriva Vioricăi Dăncilă, atunci Klaus Iohannis...

Preluat de la EVZ