“La data de 21 mai 2018, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a depistat pe un drum forestier de pe raza localităţii Nisipitu, un autoturism Audi A4, despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de contrabandă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de frontieră Suceava. Potrivit oficialilor, poliţiştii de frontieră au încercat să oprească două autoturisme pentru a le supune controlului.

Lipsa de reacţie a şoferului care a ignorat semnalele efectuate de către poliţiştii şi şi-a continuat deplasarea în mare viteză, i-a determinat pe oamenii legii să ia măsuri immediate. „Colegii noştri au pornit în urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice şi luminoase, iar la scurt timp şoferul a abandonat maşina şi a fugit în pădure”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisarul şef Ilie Poroch Seriţan. Întreaga zonă a fost trecută prin ciur de poliţişti, ocazie cu care a mai fost descoperit, pe un drum lateral, un alt autoturism de teren, marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, în care se aflau mai multe persoane.

„La apariţia poliţiştilor de frontieră, şoferul autoturismului marca Mitsubishi a pornit în trombă spre lucrătorii noştri, cu intenţia de a-i lovi, moment în care poli­ţiştii de frontieră au executat mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile autoturismului”, a mai spus Ilie Poroch Seriţan.

Cele două autoturisme abandonate au fost transportate la sediul STPF Suceava, unde în urma inventarierii baxurilor din Audi A4 a rezultat cantitatea de 13.360 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 156.312 de lei a fost confiscată, iar cele două maşini folosite la activitatea infracţională, în valoare de 14.000 de lei, au fost indispo­nibilizate la sediul STPF Suceava în ve­derea documentării întregii activităţi infrac­ţionale. În continuare, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tag-uri:
Focuri de arma, Scuceava, contrabandisti, tigari, capturarea


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1639.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1639-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
“La data de 21 mai 2018, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a depistat pe un drum...

Preluat de la EVZ