Klaus Iohannis a acuzat Guvernul României că nu a reușit să absoarbă decât 15% din fondurile europene, deși am trecut de jumătatea de perioadă a programului, privind aceste fonduri.

„Despre fondurile europene vreau să se înţeleagă ceea ce urmează reprezintă o atenţionare pentru Guvern. Noi dispunem de o finanţare de fonduri de 31,3 miliarde de euro. Din aceşti bani, am folosit 4,9 miliarde ceea ce reprezintă 15,8%. Am trecut mai bine de jumătate din perioadă şi am folosit prea puţin. Sunt date oficiale. Am căutat cele mai noi date atât pe site-ul guvernului cât şi au Comisiei Europene. Ultima postare a Guvernului este din februarie. Nu ştiu de ce Guvernul nu publică date la zi(…)Este foarte târziu. Aceste proiecte trebuie elaborate cu sprijinul ministerelor”, a declarat Iohannis.

„Atenționarea mea vine în următorul sens: Guvernul trebuie să se ocupe mai mult de acest lucru. Sunt bani pe care România îi poate folosi și ar fi păcate dacă nu i-am folosi”, a spus Iohannis.

În ceea ce privește pilonul II de pensii, Iohannis a decalarat că PSD se contrazice în declarații. „O harababura totală!”, a menționat președintele.

“Se discuta de cateva zile bune despre Pilonul II de pensii. Din pacate, pana si cei de la PSD se contrazic intre ei. Ba se desfiinţează, ba nu se desfiinteaza, ba se suspenda, ba nu se supenda, ba exista un proiect asumat, ba nu exista un proiect asumat. O harababura totala. Si totusi, lumea isi pune intrebarea: De ce s-a creat aceasta incertitudine din partea PSD? Oare ce tintesc? Nu s-au inteles intre ei? Greu de crezut. Unii isi pun intrebarea daca acesti bani, daca se suspenda pilonul II, vor fi folositi in alta parte. Nu stiu, dar ei trebuie sa ne dea un raspuns. In acest sens, cred ca guvernul si PSD trebuie sa rapunda simplu, clar, documentat la doua intrebari: Ce aveti de gand cu pilonul II de pensii? Clar, raspicat, cu argumente. Iar intrebarea a doua: Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfirsitul anului?”, a declarat Iohnnis.

Tag-uri:
iohannis, conferinta, fonduri, europene


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1622.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1622-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Klaus Iohannis a acuzat Guvernul României că nu a reușit să absoarbă decât 15% din fondurile europene, deși am trecut de jumătatea de perioadă a programului, privind aceste fonduri. „Despre fondurile europene vreau să se înţeleagă ceea ce urmează reprezintă o atenţionare pentru Guvern. Noi dispunem de o finanţare de...

Preluat de la EVZ