Lucian Iliescu, consilier general în cadrul Primăriei Capitalei, a depus la secretariatul general al CGMB un proiect care presupune acordarea de vouchere în valoare de 1.000 de euro bucureștenilor care vor să-și cumpere mașini noi, renunțând la cele vechi. În total, s-ar acorda 10.000 de tichete.

Potrivit proiectuui depus de Lucian Iliescu (PMP), voucherele în valoare de 1.000 de euro vor fi oferite pentru achiziționarea de mașini noi, concomitent cu predarea la Remat a autoturismelor vechi.

Suma de 1.000 de euro ar urma să se acorde în plus față de prima de casare de 6.500 de lei care se acordă în prezent prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto.

Șoferii nu trebuie să aibă datorii la bugetul local, să aibă domiciliul în București și să fie de cel puțin trei ani proprietarii mașinilor pe care vor să le predea la Remat.

„Această măsură contribuie la încurajarea achiziției de către bucureșteni a autoturismelor noi, din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului, și va fi coroborată cu măsurile de restricționare a accesului autovehiculelor poluante în București”, se arată în proiectul de hotărâre propus de Iliescu.

Lucian Iliescu este consilierul care a propus recent un alt proiect controversat, respectiv interzicerea în București a autoturismelor cu grad mare de poluare.

„Toate aceste măsuri sunt benefice Municipiului București în următoarea perioadă din mai multe motive, iar cele mai importante sunt reducerea poluării, fluidizarea traficului, siguranța cetățeanului. Ținând cont că săptămâna trecută am intrat în procedură de infringement din cauza poluării, anunț venit din partea Comisiei Europene și riscăm amenzi foarte mari, trebuie luate imediat măsuri împotriva poluării. Într-o discuție purtătă la primărie înaintea ședinței de CGMB, Primarul General, Gabriela Firea, mi-a dat asigurări ca ia în calcul tot mai serios susținerea și implementarea măsurilor propuse de mine”, a declarat agenției Mediafax, Lucian Iliescu, consilier în cadrul CGMB.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/proiect-un-nou-program-rabla-doar-pentru-bucuresteni-cu-vouchere-de-1-000-de-euro-49018.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/proiect-un-nou-program-rabla-doar-pentru-bucuresteni-cu-vouchere-de-1-000-de-euro-49018-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv