Deși, la evenimentele oficiale, liderii PSD Constanța se îmbrățișează și își zâmbesc, în realitate, relația nu-i prea caldă. Războiul a început imediat după ce Liviu Dragnea l-a mazilit, în ianuarie, pe ministrul Transporturilor, Felix Stroe, pentru greșeala de a se poziționase de partea premierului Mihai Tudose. Stroe s-a întors, astfel, director la Regia Județeană de Apă (RAJA) Constanța, pe care o conduce din 2003, Consiliul Județean și zeci de primării din județ deținând 99% din acțiuni. În 2015, avându-i pe primari de partea sa, dar și binecuvântarea lui Liviu Dragnea, Felix Stroe își asumase conducerea organizației județene a PSD Constanța, după ce DNA l-a “dovedit” pe Radu Mazăre. Iar în 2016, după alegerile locale, când l-a impus în fruntea Consiliului Județean pe tânărul Horia Țuțuianu, Felix Stroe se putea considera un om împlinit.

Ministerul Transporturilor, o ultimă “provocare” pentru Felix Stroe, i-a purtat însă, ghinion. Liderul suprem de la Constanța cade, se pare, în dizgrație și toată lumea se aștepta să fie înlăturat de la șefia RAJA și a partidului. În filială au apărut voci, indignate de “trădarea” lui Felix Stroe, sugerându-i lui Liviu Dragnea să îi ia puterea. Liviu Dragnea, uns cu toate alifiile, nu a zis nu niciuneia dintre părțile care ar fi ajuns la el cu jalba în proțap. Lui Felix Stroe i-a refuzat demisia din funcția de șef al filialei și l-a trimis să facă treabă în județ. Iar lui Horia Țuțuianu i-ar fi dat mână liberă să se descurce și să demonstreze că poate prelua șefia PSD Constanța. “Știu, în momentul de față, că ruptura între Felix Stroe și Horia Țuțuianu este destul de gravă. Și știu că amândoi fac drumuri la Dragnea să își susțină fiecare cauza. Nu există avantaj mai mare pentru opoziție decât ceea ce se întâmplă acum la Constanța”, declară, amuzat, președintele organizației județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Mandatul lui Felix Stroe la RAJA expiră în luna iulie, iar compania se află în plin proces de selecție a unui nou consiliu de administrație, pentru alți patru ani, conform ordonanței corporative. Consiliul Județean este acționar principal și va avea un cuvânt de spus în Adunarea Generală a companiei și, evident, în ședința CJC de validare a noii conduceri. Aici i s-ar pregăti lovitura lui Felix Stroe. Chiar dacă el va invoca faptul că RAJA este compania cu cea mai mare absorbție de fonduri din România, aproape un miliard de euro, cu proiecte în derulare până în 2023. Și ca să nu existe suspiciuni, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, ar vrea să scoată castanele din foc cu mâna liberalilor, propunându-le conducerea provizorie a RAJA. “Varianta Ponta, ne dăm la o parte când e murdar, să curețe liberalii, sunt sătul de ea. Povestea asta am mâncat-o de prea multe ori. Iar textele astea patriotice, a la Nicușor (Constatinescu), nu le înghit”, comentează președintele organizației municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu.

Tag-uri:
PSD Constanța, război, Felix Stroe, Horia Țuțuianu, Liviu Dragnea, PNL, Bogdan Huțucă, Septimiu Bourceanu


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1621.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1621-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Deși, la evenimentele oficiale, liderii PSD Constanța se îmbrățișează și își zâmbesc, în realitate, relația nu-i prea caldă. Războiul a început imediat după ce Liviu Dragnea l-a mazilit, în ianuarie, pe ministrul Transporturilor, Felix Stroe, pentru greșeala de a se poziționase de partea premierului Mihai Tudose. Stroe s-a întors,...

Preluat de la EVZ