Tocmai de aceea, Comisia Europeană a adresat un avertisment Ungariei și României cu privire la existența unei deviații semnificative de la traiectoria de ajustare către obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) din 2017.

”Comisia propune Consiliului UE să adopte o recomandare pentru Ungaria de a lua măsuri adecvate în 2018 în vederea corectării acestei devieri semnificative. Pentru România, care este deja supusă unei proceduri de deviere semnificativă, Comisia recomandă Consiliului UE să emită o decizie privind faptul că nu a luat măsuri eficiente și o recomandare de a lua măsuri în 2018 și 2019 pentru a corecta abaterea semnificativă” – se arată într-un comunicat remis HotNews.ro.

Comisarul european pentru Finanțe, Pierre Moscovici, a anunțat că Franța a ieșit din procedura de deficit bugetar excesiv, un semn că economia UE se redresează după criza economică. În acest context, el a cerut României și Ungariei măsuri pentru corectarea abaterilor de la MTO.

Tag-uri:
romania, comisia, europeana


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1661.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1661-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Tocmai de aceea, Comisia Europeană a adresat un avertisment Ungariei și României cu privire la existența unei deviații semnificative de la traiectoria de ajustare către obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) din 2017. ”Comisia propune Consiliului UE să adopte o recomandare pentru Ungaria de a lua măsuri adecvate în 2018...

Preluat de la EVZ