La scurt timp după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au pronunțat sentința de achitare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, Călin Popescu Tăriceanu a precizat: „Trebuie să acceptăm cu toţii că nu putem deroga de la normele de drept. Combaterea corupţiei nu poate să fie un paravan pentru luptele politice, trebuie să revenim la o stare de normalitate”.

Într-o intervenție la Antena 3, președintele Senatului a adăugat: „România e de peste 10 ani cu acest mecanism şi vine tot ca o reacţie de organism-societate denigrată de mulţi. Dreptatea îşi găseşte singură antidotul pentru asemenea situaţie, e ca un popor neajutorat de vizarea venită din altă parte”.

Liderul ALDE a vorbit și despre lupta cu statul paralel, precizând că, probabil, multe persoane au fost „victime ale sistemului” în ultimii ani.

„Este o zi aparte pe care nu mi-aș fi imaginat că am să o trăiesc vreodată. Nu se poate rezuma totul la o problemă strict de ordin personal. Demersurile mele din ultimii ani de demasca cele făcute de statul paralel nu au izvorât dintr-o problemă personală. Atitudinea m-a costat enorm pe plan politic și personal, însă nu m-a clintit câtuși de puțin. Mă gândesc la soarta multor cetățeni simpli care au devenit victime ale sistemului care a funcționat în România peste zece ani, fără ca să se poată apăra”, a mai spus Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat, marţi, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat mărturie mincinoasă. Instanţa a decis și schimbarea încadrării juridice din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în cea de mărturie mincinoasă. Decizia nu este definitivă.

Tag-uri:
Tariceanu, achitare, DNA, Inalta Curte, coruptie, partide, Senat


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1620.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1620-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
La scurt timp după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au pronunțat sentința de achitare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, Călin Popescu Tăriceanu a precizat: „Trebuie să acceptăm cu toţii că nu putem deroga de la normele de drept. Combaterea...

Preluat de la EVZ