Trofeul Palme d’Or a revenit regizorului japonez Hirokazu Kore-Eda, pentru pelicula „Shoplifters / Hoţii din magazine”. Al doilea premiu ca importanţă de la Cannes a fost câştigat de filmul lui Spike Lee, despre un poliţist negru care intră sub acoperire în Ku Klux Clan.

Kore-eda Hirokazu, regizor: „Îmi cam tremură picioarele. Sunt foarte fericit să primesc acest premiu. De fiecare dată când vin la Cannes îmi spun că e un loc unde primeşti mult curaj”.

Al doilea premiu ca importanță după Palme d’or, Grand Prix, a fost câştigat de satira anti-rasism a regizorului american Spike Lee, bazată pe povestea reală a unui poliţist negru care s-a infiltrat în anii 70 în Ku Klux Klan, scrie Digi24.

Festivalul de anul acesta a fost primul de la scandalul hărţuirilor sexuale care a declanşat mişcarea MeToo, astfel că de la gala de închidere nu au lipsit momentele dedicate cauzelor femeilor. A ieşit în evidenţă discursul actriţei italiene Asia Argento, care l-a acuzat pe scenă de viol pe producătorul căzut în dizgraţie Harvey Weinstein.

„În 1997 am fost violată de Harvey Weinstein aici la Cannes. Aveam 21 de ani. Acest festival era terenul lui de vânătoare. Vreau să fac o predicţie: Harvey Weinstein nu va mai fi binevenit niciodată aici. Chiar şi în această seară, printre voi sunt persoane care trebuie trase la răspundere pentru comportamentul lor împotriva femeilor. Vă ştiţi care sunteţi, dar, mai ales, noi ştim cine sunteţi şi nu vă vom permite să scăpaţi nepedepsiţi”, a spus Asia Argento, actriță.

Tag-uri:
cannes, festival, abuz, viol, actrita, festival de film, trofeu, palme dor


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1646.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1646-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Trofeul Palme d'Or a revenit regizorului japonez Hirokazu Kore-Eda, pentru pelicula „Shoplifters / Hoţii din magazine'. Al doilea premiu ca importanţă de la Cannes a fost câştigat de filmul lui Spike Lee, despre un poliţist negru care intră sub acoperire în Ku Klux Clan. Kore-eda Hirokazu, regizor: „Îmi cam tremură...

Preluat de la EVZ