Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la uzina Dacia de la Pitești, că dacă am avea km de autostradă promiș d epoliticieni, am avea “autostrăzi cât China”, însă în realitate situația este una gravă, atât pe drumuri, cât și pe călile ferate.

“Cred că dacă am aduna promisiunile de km de autostradă făcuți de toți guvernanții am avea autostrăzi cât China. Evident că nu avem nici măcar 800 de km de autostrăzi. Noroc că până aici vine una (n.r.: Autostrada București- Pitești). Fondurile europene sunt importante pentru că sunt destinate fondurilor regionale. Marile proiecte de infrastructură au nevoie de o pregătire foarte serioasă. Majoritatea proiectelor aflate în execuție sunt proiecte fazate, gândite pentru exercițiul financiar anterior, nu au fost realizare de cei care au avut decizia și au fost trecute în actualul exercițiu”, a spus Klaus Iohannis, la Pitești.

Șeful statului a făcut referire și la transportul pe calea ferată.

“Dacă dumneavoastră transportați de la Craiova în Europa de vest automobile noi, în medie până la Curtici transportul e de 24 de ore, iar apoi în Europa de Vest de 12 ore. (…) CFR ne spune că speră, atenție speră, să înceapă execuția în 2022. E foarte târziu. Ciclul de finanțare e până în 2020, dar trebuie să se încheie în 2023 ca să fie finanțat din fonduri europene“, a mai declarat președintele.

“Avem tronsonul Deva Lugoj. Fiecare premier inaugurează câte un metru de autostradă. Oamenii se intreabă de ce nu mergem înainte. Explicațiile vin greu, dar au venit. Probleme cu mediul -s-a început fără a acordull de mediu”, a mai declarat Iohannis, legat de infrastructură.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/iohannis-daca-am-aduna-kilometri-de-autostrada-promisi-am-avea-autostrazi-cat-china-49063.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/iohannis-daca-am-aduna-kilometri-de-autostrada-promisi-am-avea-autostrazi-cat-china-49063-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv