Globsec a realizat un sondaj în legătură cu atitudinea față de Occident și Uniunea Europeană a țărilor membre ale Grupului Vișegrad – Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia.

Polonia este singura din cele patru cu un puternic sentiment pro-occidental, celelalte trei preferând o linie de mijloc între Est și Vest.

În Ungaria, Occidentul a câștigat în popularitate față de anul trecut, totuși 47 dintre respondenți preferă „a treia direcție”. Totuși, tinerii unguri, cu vârste sub 24 de ani, se pronunță clar în favoarea unei politici pro-Vest.

Dintre toate cele patru țări membre ale Grupului Vișegrad, Slovacia are cele mai puternice sentimente anti-occidentale.

Deși opiniile legate de Uniunea Europeană variază, totuși respondenții din cele patru țări recunosc că nu există alternativă la apartenența la UE.

În Ungaria, 58% din populație crede că UE este un lucru pozitiv, în timp ce doar 9% cred contrariul. Circa trei sferturi își doresc să rămână în Uniune.

Sondajul a comparat de asemenea popularitatea în cele patru țări a patru dintre cei mai puternici lideri din lume: Trump, Putin, Merkel, Macron.

În rândul ungurilor, pe locul întâi la popularitate este Vladimir Putin- 33%, urmat de Trump – 30%, Merkel – 27% și Macron – 25%.

În Cehia, cotele celor patru lideri sunt: Macron – 49%, Merkel – 34%, Putin – 32%, Trump – 27%.

În Slovacia: Putin – 41%, Macron – 38%, Merkel – 27%, Trump – 16%.

În Polonia: Merkel – 50%, Trump – 46%, Macron – 28%, Putin – 13%.

Tag-uri:
putin, trump, ungaria, polonia, visegrad, merkel, macron


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1777.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1777-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Globsec a realizat un sondaj în legătură cu atitudinea față de Occident și Uniunea Europeană a țărilor membre ale Grupului Vișegrad – Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia. Polonia este singura din cele patru cu un puternic sentiment pro-occidental, celelalte trei preferând o linie de mijloc între Est și Vest. În Ungaria, Occidentul...

Preluat de la EVZ