Horoscop Pe 25 mai s-au născut: Ralph Waldo Emerson, Iosif Broz Tito, Robert Ludlum, Eugen Simion.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox fix este zi cu cruce neagră, A treia aflare a capului Sf. Prooroc Ioan Botezătorul. Şi Sf.Mc. Celestin. Interesant nume, Celestin, pare potrivit pentru un băiat bun şi înclinat către studiul medicinei. Sau de ce nu, astronom, sau, astrolog, are doar “celest” în componenţa numelui!

Pe 25 mai este un reper interesant în “Kalendarul” vechi.

Este Ziua Pietrei care fierbe. Tradiţional, în calendarul fix popular este ziua lui Ioan Fierbe Piatră, Intrătunul, a treia aflare a capului Sf. Proroc Ioan Botezătorul – nu se lucrează la câmp!

În “kalendarul” vechi, de la daci, începeau sărbătorile tradiţionale ale verii, care, dacă, nu se respectă, atrag represalii meteorologice şi primejduirea recoltei. “Poporul nu lucrează crezând că va fi ferit de orişice cumpănă şi furtună grea, mai ales cu fulger, trăsnet şi foc, pentru că Ion, fierbâbd piatra o duce şi o descarcă unde voieşte, mai ales pe semănăturile sau livada celui care i-a necinstit ziua. Ion Fierbe Piatra este rău de inundaţi!” (Marian, 1994, II, pagina 348)

Horoscop Sărbătoarea Pietrei. Piatra care fierbe. Poate cea mai veche sărbătoare din tot calendarul. Mai înainte de Lupul Şchiop, de Cavalerul Trac şi, bineînţeles, mult, mult mai înainte de sărbătorile creştine.

Probabil că datează din timpul glaciaţiunii Wurm. C.S. Nicolaescu-Plopşor, marele istoric, zicea despre piatra care fierbe: “Măi nene, zice, dacă chiar vrei o dată, să zicem acum douăzeci de mii de ani!”

Horoscop Sfârşit de paleolitic, poate neolitic timpuriu. Frig, foarte frig! Încă nu se inventase olăritul şi oamenii aveau nevoie de ceva cald, un lichid acolo, un fel de supă şi ceai în acelaşi timp. Fierbinte să fie! Oalele lor erau din lemn, aşa că nu puteau să le pună pe foc. Inventiv, omul preistoric a găsit o soluţie: încălzea pietre alese cu grijă până ce aproape se înroşeau apoi le cufunda în oala de lemn, în lichidul cu ceva de ale gurii. Piatra înroşită fierbea lichidul!

Mai târziu, peste mii de ani, când olarii noştri de la Cucuteni făceau adevărate opere de artă, s-a stabilit ca aducere aminte această zi, când “se fierbea piatra”.

Horoscop Oamenii “primitivi” au avut întotdeauna o dreaptă judecată. Să ne amintim de pieile roşii, de Winnetou al lui Karl May. Nici strămoşii noştrii nu făceau excepţie. Au stabilit pe bună dreptate ziua pietrei care fierbe ca aducere aminte de unde veneau şi cât de greu au dus-o atunci! De fapt nu cred că erau mai ”primitivi” decât românul standard de astăzi, posesor de smart și cu cont pe Facebook! Doar tehnologia a avansat…

Peste sărbătoarea din paleolitic s-a calchiat o sărbătoare creştină, aşa cum o haină veche este din nou la modă dacă i se schimbă numele şi se adaugă accesorii noi.

Horoscop A propos de creştinism, acum exact 1693 de ani, în 325, pe 25 mai, începea la Niceea primul Sinod ecumenic al creştinătăţii, convocat de Împăratul Constantin cel Mare cu pretextul medierii între concepţiile despre natura lui Iisus. De fapt episcopii, cei 138, ajunseseră pe 20 mai, aşa cum îi invitase împăratul, la începutul zodiei Gemenilor, Dioscurii fiind, protectorii Constantinopolului, mai târziu, când a fost terminat de construit, și mai târziu, în creștinism, Feciora Maria a fost patroana mărețului oraș capitala Imperiului roman de Răsărit.

Dar împăratul a lăsat câteva zile de consultări, înainte de a deschide festiv lucrările sinodului. Sunt multe de spus, am parcurs zeci de mii de pagini scrise de Sfinţii Părinţi, martori la eveniment, dar şi lucrările magistrale ale lui Marcellinus Ammianus, Zosimus, Eusebiu de Cezareea, Iulian zis Apostatul, apoi Adolf von Harnack, Edward Gibbon şi încă vreo altă sută de autori importanţi. Faţă de cercetătorii europeni am avut marea oportunitate de a consulta şi sursele persane despre eveniment.

Horoscop Persanii erau extrem de interesaţi de tot ceea ce se întâmpla în Imperiul Roma, inamicul permanent şi tradiţional. În perioada la care ne referim, aveau mai mult de zece mii de spioni pe tot cuprinsul imperiului, majoritatea concentrată la Roma. La Niceea au avut trei spioni, care au transmis rapoarte complete despre lucrările sinodului. Relatări cuprinse şi păstrate în celebrele cronici imperiale persane. Pe atunci politica însemna religie şi religia era numai politică! Poate odată şi odată o să vă povestesc ceea ce știu despre Niceea, am mai amintit şi altădată unele detalii, dar timpul…

Tot astăzi, 25 mai 2018, eu, personal, sărbătoresc un jubileu. De fapt un jubileu și un an, au trecut 51 de ani de când mi-am văzut gândurile tipărite, în marea presă, pentru prima oară. Am publicat două poezii, la debut, în ”Gazeta Literară” a lui Ivașcu. Una se numea ”Testamentul meu” iar cealaltă ”Calul lui François Villon”. Scrise, bineînțeles, în stilul francezului cel nepereche. Probabil că redacția a fost impresionată de pasiunea unui adolescent pentru poetul medieval atât de liber în obiceiuri și cuvinte.

Horoscop Timpul poate sări și pe 25 mai 1977 a avut loc în State premiera fabulosului “Star Wars” – “Episode IV – A New Hope”. Un alt eveniment, foarte important pentru mine.

Horoscop Am văzut filmul după câteva luni, cred că era toamnă, la Sala Mică a Palatului, într-o proiecţie de avantpremieră. Am fost profund impresionat, atunci, o nouă energie, o nouă speranţă părea că renaşte în noi, spectatorii. Binele învinge întotdeauna! Filmul acela, subiectul, actorii aceia tineri care jucau ca la sfârşitul carierii, regia lui George Lucas, oricum şi scenariul a fost tot al lui, ce mai, Star Wars ESTE George Lucas…

Bucureştii încă miroseau a moarte şi a moloz, erau, pe stradă, multe femei în mare doliu şi încă îi mai plângeam pe cei dispăruţi dintre noi în marele cutremur. Filmul acela mi-a dat speranţă: A New Hope!

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, cea mai importantă legendă tehnologică, un mit modern, a fost dăruită publicului pe 25 mai 1977, a fost proiectată concomitent în 32 săli de cinematograf, în State, distribuitor 20th Century Fox. Star Wars, episode IV, A New Hope. Opera de excepție a lui George Lucas, scenarist și regizor. Un succes răsunător, un public extaziat. Reacția publicului din State a închis gura criticilor profesioniști și i-a făcut binevoitori. Un space opera făcut cu bani puțini, exterioarele au fost filmate în Tunisia, am văzut locurile. Un buget de 11 milioane de dolari, care a adus 776 milioan de dolari. Cel mai mare succes de box office, din toate timpurile, luînd în considerație investiția și dinamica încasărilor. Dar, poate fără să vrea, George Lucas a pus bazele unei legende moderne. În definitiv opera cinematografică abordează un subiect vechi de când lumea: binele învinge întotdeauna. Fetele și băieții buni îi înving pe cei răi! Dar George Lucas a fost atins de aripa geniului. După cum declara el însuși: ”…în alcătuirea corpului cavalerilor Jedi și a simbolului Forței, m-am inspirat din viața înconjurătoare, am luat exemplele unor oameni care și-au dedicat viața luptei împotriva răului, pentru republică și democrație. Părinții Națiunii m-au inspirat, dar și oamenii obișnuiți…

Horoscop Am fost întotdeauna un cavaler Jedi. Oameni obișnuiți, ca mine, l-au inspirat pe George Lucas. De fapt, repet, fără să am intenția și nici certitudinea, dar mi-au atras atenția vreo doi dintre domniile vostre, ei bine, că repet viața și atitudinile lui Obi-Wan Kenobi. Acum sunt la episodul cu pustnicia. Se oferă vreo prințesă să o salvez? Sunt pe cale să rezolv problema telekineziei și transformarea în ființă de lumină, we are working on it! Am și un padawan, pe Darius, puiul blond de țigan, care face progrese de s-ar mira și Yoda în persoană!

Forța, ca reprezentare a Lui Dumnezeu, să fie cu voi întotdeauna, dragii mei lupi, padawani și hobbiți, doar mâine este o nouă speranță, este o nouă zi!

horoscop

BERBEC Conjunctura iti indica să nu te repezi să tragi concluzii gresite, sa ai suficienta răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Vestile pe care le primeşti astazi, la mobil, din presa, prin e-mail sau reţele de socializare par ca sunt interesante, pentru că te gândeşti că este posibil să le foloseşti mai târziu. Poţi să ai o zi mai tensionată, din cauze meteorologice, aşa că nu te ofensa pentru orice întârziere şi nepotrivire de program. Altfel pot să sară scântei şi eşti meşter mare în dinamica conflictelor. Pe de altă parte, sau pe aceiaşi direcţie de dezvoltare, la serviciu, la muncă sau la şcoală, trebuie să încerci şi căi neconvenţionale. Mercur te poate ajuta să ai idei bune.

Tag-uri:
horoscop, star wars, george lucas, yoda, radu stefanescu, astrologie


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1780.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1780-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialHoroscop
Horoscop Pe 25 mai s-au născut: Ralph Waldo Emerson, Iosif Broz Tito, Robert Ludlum, Eugen Simion. Horoscop În calendarul creştin-ortodox fix este zi cu cruce neagră, A treia aflare a capului Sf. Prooroc Ioan Botezătorul. Şi Sf.Mc. Celestin. Interesant nume, Celestin, pare potrivit pentru un băiat bun şi înclinat către...

Preluat de la EVZ