Cuvântarea newyorkeză a șefei anticorupției românești s-a dovedit a fi un adevărat fake news. Cifre mincinoase, fără suport faptic, care ascund doar ipocrizie și dorința de împăunare a unor șefuleți vremelnici, ce vor sfârși la coșul de gunoi al istoriei judiciare, pentru distrugerea vieților unor nevinovați.

E doar o înșiruire a unor cifre în spatele cărora se ascund probe obținute prin amenințări, pe protocoale secrete care adaugă la lege, prin dublări de martori, prin falsificări de stenograme și falsificări de rapoarte cu umflări de prejudicii.

Prima minciună: „D.N.A. a dispus măsuri asiguratorii de peste 2,3 miliarde dolari”. Măsurile asigurătorii în ”valoare de” sunt niște cifre false, care pornesc de la așa-zisele ”prejudicii” pe care ei le identifică pe cale de interpretare a unor acte administrative pretins nelegale. Așadar, cifra nu se referă la valoarea bunurilor sechestrate, ci la cifrele ”scoase din pix” de specialiști care în statele democrate ar fi înfundat demult pușcăria. Orice act administrativ prin care s-au acordat fonduri unor instituții, sume unor cetățeni, sunt transformate, pe cale de interpretare în „prejudicii” și raportate în afara țării ca sume pentru care s-au dispus „măsuri asiguratorii”.

A doua minciună: „au fost implementate în legislația română toate prevederile obligatorii ale convenției privind incriminarea faptelor de corupție și cea mai mare parte a celor opționale”. Nu s-a implementat nimic: abuzul în serviciu este reglementat în afara Convenției ONU, fără a se cere un scop infracțional, ci a transformat instanțele penale în veritabile complete de contencios și atât. Nici un stat membru al Convenției nu a implementat așa reglementările sale, pentru că în statele democratice specialiștii în legislație nu sunt ”procurori-paraditori” puși pe primit medalii, ci adevărați experți în legislație clară și previzibilă.

A treia minciună: ”Procurorii anticorupție sunt independenți în activitatea lor, iar independența este dublată de responsabilitate”. Nimic mai fals: procurorii anticorupție sunt selectați netransparent, de cele mai multe ori de la nivel de judecătorie și cu cât mai puțini ani de experiență profesională. Nu au nici cea mai mică responsabilitate, astfel că dacă cineva îndrăznește să ceară așa ceva este repede redus la tăcere. Orice plângere este mușamalizată, orice sesizare este aruncată la coș și se construiește un zid de protecție în jurul lor. Și nu doar că procurorii nu au pic de responsabilitate și independență (a se vedea declarația șefei DNA că dosarul ”ordonanța 13” s-a instrumentat sub stricta ei îndrumare), dar și cei mai mulți dintre judecătorii de drept penal sunt puși sub comanda DNA și a serviciilor. Devoalatul „câmp tactic” a funcționat perfect: au reușit să condamne judecători care au îndrăznit să nu respecte ordine și să nu pronunțe soluții la comandă și au reușit să îi înspăimânte pe ceilalți prin aceste demersuri.

Tag-uri:
fake news, DNA


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1784.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1784-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Cuvântarea newyorkeză a șefei anticorupției românești s-a dovedit a fi un adevărat fake news. Cifre mincinoase, fără suport faptic, care ascund doar ipocrizie și dorința de împăunare a unor șefuleți vremelnici, ce vor sfârși la coșul de gunoi al istoriei judiciare, pentru distrugerea vieților unor nevinovați. E doar o înșiruire...

Preluat de la EVZ