Stadionul Olimpic din Kiev găzduiește, sâmbătă sea ra, cel mai important eveniment al fotbalului european intercluburi: finala Ligii Campionilor.

Real Madrid și FC Liverpool vor lupta, în capitala Ucrainei, pentru supremația continentală, la capătul unui sezon în care ambele cluburi au ratat câștigarea titlului în Primera Division, respectiv Premier League. „Galacticii” au în palmares 12 trofee (record) Cupa Campionilor Europeni / LC, în timp ce „cormoranii” au obținut 5 victorii finale.

La un trofeu de recordul celor de la Bayern Munchen

Real a reușit anul trecut să câștige de două ori consecutiv competiția premium, fapt fără precedent în UEFA Champions League, formatul care a debutat în 1992-1993. Dacă spaniolii vor pune mâna pe trofeu, sâmbătă seara, atunci ei vor egala o performanță istorică reușită de Bayern Munchen.

Bavarezii au ridicat cupa deasupra capului, în 1974 (1-1 și 4-0 cu Atletico Madrid), 1975 (2-0 cu Leeds United) și 1976 (1-0 cu Saint Etienne). Marile probleme ale unei echipe care câștigă un trofeu – uzura și lipsa de motivație – n-au afectat-o și pe Real.

„Nimeni nu poate spune că ne este mai puţin foame de succes. Nu pot vorbi pentru adversarii noştri, însă pot insista pe faptul că noi vom avea întotdeauna aceeaşi motivaţie. Suntem Madrid și, în ciuda a ceea ce am câștigat deja, dorim mereu mai mult și vom da totul pentru a fi cei mai buni’’, a anunțat Zinedine Zidane, tehnicianul madrilenilor, cel de care se leagă ultimele victorii din UEFA Champions League. De partea cealaltă, Liverpool a câștigat ultima Ligă în 2005, după memorabila finală cu AC Milan (3-3 și 3-2 după executarea loviturilor de departajare).

„Nu mergem acolo doar ca să facem schimb de tricouri”

Jurgen Klopp, tehnicianul „cormoranilor”, știe ce înseamnă o finală la acest nivel pentru că a fost învins în 2013, atunci când lucra la Borussia Dortmund, de Bayern Munchen (scor 1-2).

Este incredibil ce a reușit Zidane cu Real Madrid. Cu adevărat extraordinar. De aceea, de abia aștept meciul. Dar nu mergem acolo doar ca să facem schimb de tricouri. Nu mă duc acolo doar pentru a-i strânge mâna”, a declarat Klopp. Altfel, autoritățile ucrainene sunt în alertă, după ce membrii ISIS au anunțat că pregătesc un atentat, la Kiev, în ziua meciului.

Tag-uri:
liverpool, real madrid, finala, champions league


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1781.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1781-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFotbal extern
Stadionul Olimpic din Kiev găzduiește, sâmbătă sea ra, cel mai important eveniment al fotbalului european intercluburi: finala Ligii Campionilor. Real Madrid și FC Liverpool vor lupta, în capitala Ucrainei, pentru supremația continentală, la capătul unui sezon în care ambele cluburi au ratat câștigarea titlului în Primera Division, respectiv Premier League....

Preluat de la EVZ