Cam în același timp, același fost premier explica unei televiziuni că nu are niciun serviciu și că trăiește din economii: „am convenit cu soţia să folosim acum banii ăştia ca să pot să mă dedic fără să am genul acesta de constrângeri şi fără să fac compromisuri.” La aflarea acestor două vești despre Dacian Cioloș, că este șomer și că cere bani de la lume, ca să nu fie nevoit să facă compromisuri, m-a umflat râsul, dar am și apreciat faptul că își face un partid, adică, totuși, face ceva în viață. Uite, frate, m-a ascultat, mi-am zis, nu mai canonește pe nimeni, nici pe unchiul său, generalul Virgil „Vulpea” Ardelean, fost șef la „Doi şi-un sfert”, și nici pe Klaus Iohannis, președintele tuturor tefeliștilor din Piața Victoriei, cu dificila sarcină de a-i face și lui un rost. Cum adică „m-a ascultat”?

Cu ceva vreme mai înainte de episoadele cu evitarea compromisurilor prin șomaj și cerșeală – cam pe vremea când Iohannis se încorda să-l bage pe gâtul PNL, apoi USR – pe aceeași rețea de socializare, sub una dintre postările despre cum vede domnia sa viața și ce vrea de la ea, i-am făcut un scurt comentariu.

Spre surpriza mea, mi-a raspuns și s-a înfiripat un scurt dialog:

Mirel Curea: – „Domnule Cioloș, dar un serviciu, așa, v-ați gândit să vă luați? Un job onest, de agronom, nu v-ar aranja, că tot nu ați muncit niciodată, pe bune, în viața dumneavoastră? Măcar un șef de colectiv la un cules de vie, de livadă, de ceva, un maistru la un cazan de țuică, o chestie acolo. Vedeți că SIE are niște ferme agricole, de ce nu cereți o detașare la una dintre ele?”

Dacian Cioloș: – „Dincolo de ironie, știți ceva despre activitatea mea profesională în agricultură? Când ești pasionat, nu prea îți folosesc astfel de sfaturi înțelepte.”

Mirel Curea: – „Domnule Cioloș, sunteți deja la vârsta firelor de păr albe. Este îngrozitor de penibil să atârnați pe la partidele alea, iar ăia să nu știe cum să scape de dumneavoastră și de presiunile lui Iohannis de a vă vârî cu anasâna pe gâturile lor, direct la vârf. Vi s-a părut o ironie și parțial ăsta a și fost sfatul meu de a vă lua un job, dar dincolo de ea, de ironie, se ascunde un sfat onest, acela de a vă apuca să produceți ceva, de a avea un job pe bune, nu de a vă parașuta diverși generali prin străinătate, de a vă parașuta diverse străinătățuri prin țară și, acum, de a vă parașuta un președinte de țară direct în fruntea unui partid, care o fi ăla. Vreți un partid pentru că nu aveți chef de o muncă serioasă? Foarte bine! Făceți-vă unul de la firul ierbii!”

După care, vorba lui Cehov, peste livadă s-a așternut tăcerea.

Tag-uri:
ciolos, dacian


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1783.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1783-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Cam în același timp, același fost premier explica unei televiziuni că nu are niciun serviciu și că trăiește din economii: „am convenit cu soţia să folosim acum banii ăştia ca să pot să mă dedic fără să am genul acesta de constrângeri şi fără să fac compromisuri.” La aflarea...

Preluat de la EVZ