Scafandrii militari au distrus o mină marină care punea în pericol siguranța navigației în Marea Neagră, în apropiere de Constanța. Dispozitivul care provenea din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost observat de o navă militară turcească.

Potrivit reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale, o navă militară turcească, aflată în componența SNMCMG 2 – gruparea NATO specializată în lupta împotriva minelor, a observat, în timpul vizitei pe care gruparea a făcut-o la Constanța în urmă cu mai multe săptămâni, un obiect neidentificat în zona raionului Constanța 2.

Săptămâna aceasta, între 22 și 25 mai, navele Divizionului 175 Scafandri, ”Grigore Antipa” și ”Grozavul”, sub conducerea comandorului Marian Tănase, comandantul divizionului, au executat un exercițiu de antrenament pe mare, având la bord scafandri de mare adâncime, scafandri de luptă EOD și personal militar și civil participant la cursurile de pregătire și reatestare.

Cu această ocazie, scafandrii de luptă EOD au verificat și zona menționată de nava militară turcească, fiind identificată o mină marină din cel de-al Doilea Război Mondial.

După identificare, dispozitivul a fost distrus.

”Astfel, pericolul a fost înlăturat, iar siguranța navigației în raionul Constanța 2 a fost restabilită, misiunea scafandrilor militari fiind îndeplinită cu succes”, au precizat sursele citate.

Scafandrii EOD ai Forțelor Navale sunt specializați în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, acvatice și terestre și pot interveni pentru asigurarea libertății de navigație pe căile de comunicație maritime și fluviale.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/mina-marina-care-punea-in-pericol-siguranta-navigatiei-in-marea-neagra-distrusa-49096.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/mina-marina-care-punea-in-pericol-siguranta-navigatiei-in-marea-neagra-distrusa-49096-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv