Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, bănuit de mai multe furturi din locuințe, a fost prins de polițiști pe o stradă din sectorul 6 al Capitalei în timp ce avea asupra sa aproximativ 350 de chei, de diferite tipuri și modele, anunță Poliția Capitalei.

“Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat ar avea preocupări de natură infracțională, pe linia furturilor din locuințe. Astfel, s-a procedat la supravegherea acestuia, la data de 24 mai a.c., în jurul orei 08.00 bărbatul fiind observat în timp ce pleca de la adresa de domiciliu, având asupra sa o pungă din plastic de culoare neagră. La data menționată, în jurul orei 12.30, după ce a încercat să pătrundă în mai multe scări de bloc, de pe diferite străzi din sectorul 6, bărbatul a fost observat în timp ce a intrat într-un bloc, de unde a ieșit aproximativ o oră mai târziu, având asupra sa un rucsac pe care nu îl avea la vedere în momentul intrării în bloc”, arată Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

Polițiștii l-au legitimat și i-au verificat bagajul. Astfel, au găsit asupra acestuia aproximativ 350 de chei, de diferite tipuri și modele. După verificări, agenții îl suspectează pe bărbat de comiterea a trei infracțiuni, în perioada 26 aprilie – 25 mai 2018.

Astfel, pe 26 aprilie o femeie a sesizat polițiștii Secției 22 cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa, prin folosirea de chei mincinoase sau adevărate și prin forțarea ușii de acces, și au furat mai multe bunuri, printre care un laptop cu dispozitivul de alimentare, un telefon mobil împreună cu încărcătorul, bijuterii din argint, o sticlă de băuturi spirtoase, parfumuri și o geantă de damă, în valoare totală de 1.500 de lei.

Pe 11 mai, o femeie a sesizat faptul că persoane necunoscute au încercat să patrundă în locuința de reședință, rupând butucul de la sistemul de închidere al ușii de acces, fără a reuși să pătrundă în interior.

Pe 18 mai., victima a sesizat că persoane necunoscute, profitând de faptul că ușa locuinței victimei a fost probabil lăsată neasigurată sau folosind chei potrivite, au pătruns în interiorul garsonierei situate în sectorul 6, de unde au sustras apartură electronică și alte bunuri, în valoare totală de 6.000 de lei.

Polițiștii au făcut percheziții joi la locuința bărbatului și au ridicat mai multe bunuri, printre care aparate electronice, bijuterii, parfumuri, despre care există suspiciunea că provin din infracțiuni, dar și mai multe dispozitive confecționate artizanal ce ar fi putut fi folosite la furturile din locuințe.

Bărbatul a fost reținut și urmează a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/un-barbat-ce-detinea-350-de-chei-banuit-de-mai-multe-furturi-din-locuinte-retinut-de-politisti-49099.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/un-barbat-ce-detinea-350-de-chei-banuit-de-mai-multe-furturi-din-locuinte-retinut-de-politisti-49099-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv