La doi ani după ce au răscolit 61 de locații din șapte județe în căutarea probelor, procurorii DNA au fost nevoiți să pună capăt unei anchete care viza 82 de persoane. Majoritatea celor cercetați în acest dosar care, în mai 2016, au fost puși sub urmărire penală erau medici: nu mai puțin de 77 de oncologi. Doctorii au fost acuzați pe motiv că ar fi primit mită sub forma unor excursii în străinătate. În fapt, cadrele medicale au participat participarea la al 3-lea Congres asiatic de cancer de sân, desfășurat în Bangalore, India, în perioada 3-4 martie 2012.

Anunțul-șoc de clasare a dosarului a fost făcut de DCNews.ro, în timp ce Laura Codruța Kovesi raporta, la ONU, realizările din timpul mandatului ei ca procuror șef al DNA.

„Doamna procuror constată că sunt anumite încălcări pe care le încadrează în sfera moralității, nu în sfera penală!” a spus un avocat din dosar, la Antena 3.

Procurorii au dispus, în urmă cu doi ani, efectuarea urmăririi penale faţă de 82 de suspecţi: o societate având ca obiect de activitate servicii de import, distribuţie şi promovare a produselor farmaceutice şi patru reprezentanţi cu funcţii de conducere în firma respectivă, pentru dare de mită, în formă continuată, în 77 de acte materiale, şi 77 de medici specialişti oncologi, pentru luare de mită.

Conducerea societăţii a decis, la acel moment, extinderea activităţii firmei pe piaţa de medicamente generice, printre acestea fiind şi medicamente din sfera oncologiei. Drept urmare, susțineau anchetatorii, în anul 2012, sub pretextul finanţării participării unor medici oncologi la un congres internaţional, persoane cu putere de decizie în cadrul societăţii au hotărât organizarea unei vacanţe în India pentru medici oncologi, urmând să suporte toate cheltuielile cu transport, cazare, masă şi excursii pentru medici.

Tag-uri:
DNA, dosar, medici, oncologi, ancheta, procurori, Kovesi


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1861.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1861-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
La doi ani după ce au răscolit 61 de locații din șapte județe în căutarea probelor, procurorii DNA au fost nevoiți să pună capăt unei anchete care viza 82 de persoane. Majoritatea celor cercetați în acest dosar care, în mai 2016, au fost puși sub urmărire penală erau medici:...

Preluat de la EVZ