A murit astronautul Alan Bean, cel de-al patrulea om care a pășit pe Lună, la vârsta de 86 de ani. Alan Bean a fost membru al echipajului misiunii Apollo 12 din Bean din 1969 și a stat 31 de ore pe Lună.

NASA și membrii familiei au anunțat că Alan Bean a murit sâmbătă, la Houston.

Bean a fost pilotul modulului lunar de pe Apollo 12, care a făcut a doua aselenizare pe Lună. Apoi condus echipajul către prima stație spațială din SUA, Skylab, în ​​1973. În acea misiune, el a orbitat în jurul Pământului timp de 59 de zile, un record mondial la vremea respectivă, relatează The Guardian.

În total astronautul a petrecut 69 de zile în spațiu, inclusiv 31 de ore pe Lună. Doar 12 persoane au pus piciorul pe solul selenar, iar Alan Bean și-a lăsat amprentele într-o regiune numită Oceanul de Furtuni, la patru luni după ce Neil Armstrong a devenit primul om care a pășit pe Lună, în misiunea istorică Apollo 11 din iulie 1969.

După cariera de astronaut, el a devenit pictor. Picturile sale au evocat experiențele ca astronaut, iar familia sa povestește că își „semna” deseori picturile cu „urme de cizme lunare”, similare celor pe care le-a lăsat el însuși pe suprafața Lunii.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/a-murit-astronautul-alan-bean-cel-de-al-patrulea-om-care-a-pasit-pe-luna-49139.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/a-murit-astronautul-alan-bean-cel-de-al-patrulea-om-care-a-pasit-pe-luna-49139-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv