Uber a anunțat că a depășit un milion de utilizatori în România,la peste trei ani de când a fost lansat, numărul utilizatorilor crescând, în contextul în care Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere un proiect normativ care prevede autorizarea aplicațiilor mobile pentru organizarea de transport.

„Am devenit o parte importantă din sistemul de mobilitate al orașelor mari, alături de transportul în comun și de taxi. Vom face tot ce ține de noi să continuăm să oferim în România un serviciu sigur, transparent și de încredere, așa cum facem în alte peste 600 de orașe din 77 de țări. Susținem cu tărie o reglementare progresistă a serviciilor noi, de tip ridesharing, și suntem încrezători că autoritățile vor decide să încurajeze progresul tehnologic”, a declarat Ncioleta Schroeder, general Manager, Uber România.

Clever Taxi consideră că proiectul de act normativ care prevede autorizarea aplicațiilor mobile pentru organizarea de transporturi va afecta 800.000 de cetățeni și 20.000 de șoferi de taxi, în urma interzicerii aplicației.

„Considerăm că Ordonanța de Urgență pentru modificarea Legii taximetriei nu reflectă dorința cetătenilor și a soferilor, iar totodată nici nu este aliniată normelor europene, răspunde doar cerințelor unei asociații care se declară a fi reprezentativă. Clever Taxi răspunde zilnic nevoilor a peste 800 000 de cetățeni din peste 20 de orașe din România și oferă o modalitate de lucru modernă și eficientă pentru 20 000 de șoferi. Oamenii și-au arătat constant sprijinul pentru aplicația noastră, iar cel mai recent moment a fost acum 2 luni, când peste 40.000 de mii de oameni au semnat în primele 48 de ore petiția pentru București Smart City. Ei își doresc o soluție rapidă și sigură de a găsi o mașină, nu de a avea 10 aplicații instalate în telefon sau de a aștepta la un număr de dispecerat”, arată un comunicat al companiei.

Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere publică un proiect normativ care prevede autorizarea aplicațiilor mobile pentru organizarea de transporturi, urmând a fi interzise transporturile tip taxi efectuate înafara zonelor de autorizare, efect ce ar putea fi resimțit de rețele ca Uber sau Taxify, dar care interzice și aplicații precum Star Taxi și Clever Taxi. 

Viitoarea Ordonanță de Urgență conține și stabilirea fără echivoc a interdicției taxiurilor de a efectua transport public de persoane în regim de taxi sau de a staționa în vederea efectuării a unor astfel de transporturi în interiorul unei localități, alta decât localitatea de autorizare, prin eliminarea din norma juridică a expresiei „în mod permanent”.

De asemenea, proiectul de ordonanță „își propune să dea claritate sancțiunii prevăzute în textul Legii nr.38/2003, astfel încât se creează posibilitatea sancționării respectiv a combaterii activităților ilicite de transport fără a se deține autorizație taxi valabilă”, prin eliminarea din textul normei juridice a expresiei „în mod repetat”, precizează inițiatorii proiectului.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/uber-anunta-ca-a-atins-un-milion-de-utilizatori-mesajul-legat-de-ordonanta-ce-va-schimba-regulile-49129.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/uber-anunta-ca-a-atins-un-milion-de-utilizatori-mesajul-legat-de-ordonanta-ce-va-schimba-regulile-49129-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv