Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga a cerut înființarea „de urgență a unei celule de criză care să monitorizeze permanent situația de pe A2”, după ce miercuri s-au desprins două placi de beton de pe Autostrada Soarelui, la km 22, anunță compania într-un comunicat.

CNAIR anunță că la fața locului s-au deplasat de urgență echipe și utilaje, pentru a remedia în cel mai scurt timp problema creată de efectul dilatării a două plăci de beton, pe banda 2, calea 1, sensul de mers București – Constanța.

„Precizăm că zona cu probleme este semnalizată corespunzător. Subliniem că, preventiv, CNAIR împreună cu Poliția Autostrăzi a instituit restricția de viteză de 80 km/h pe întreg sectorul de la km 12+000 la km 36+000”, anunță compania. Celula de criză va fi coordonată de directorul general adjunct Cristian Andrei și de directorul Direcției de Mentenanță Drumuri Naționale și Autostrăzi, Florin Dascălu.

Compania anunță că începând de miercuri a fost dispusă începerea unei cercetări disciplinare împotriva șefului Centrului de Întreținere și Coordonare Fundulea, Ploaie Cristian, pentru nerespectarea atribuțiilor de serviciu. „Tot astăzi a fost dispusă începerea unei cercetări disciplinare împotriva șefului de CIC (Centrul de Întreținere și Coordonare) Fundulea, Ploaie Cristian, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu și neaplicarea măsurilor cerute de directorul general, Narcis Neaga, în urmă cu două săptămâni, cand a avut loc un eveniment similar, pe banda de urgență, la km 17. Totodată i s-a pus în vedere Directorului DRDP București, Augustin Dinu, că se va lua măsura destituirii sale din funcție dacă nu ia toate măsurile necesare pentru monitorizarea și intervenția rapidă, pe toată perioada sezonului estival, pe sectorul de autostradă București – Fundulea”, arată comunicatul.

La sfârșitul lunii mai, echipele și utilajele CNAIR au intervenit la km 17 al A2, pentru îndepărtarea a două plăci de beton de pe banda de urgență a autostrăzii, pe sensul de mers Constanța-București, situația fiind remediată.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/cnair-intervine-pe-a2-pentru-repararea-placilor-de-beton-desprinse-la-km-22-pe-sensul-de-mers-bucuresti-constanta-49603.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/cnair-intervine-pe-a2-pentru-repararea-placilor-de-beton-desprinse-la-km-22-pe-sensul-de-mers-bucuresti-constanta-49603-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv