Jucătoarea Simona Halep, numărul 1 în clasamentul WTA și recent câștigătoare a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, a declarat, miercuri, că în cei 20 de ani de când a început să practice tenisul a trecut prin foarte multe momente grele, însă niciodată nu a renunțat la acest sport.

“Pe parcursul celor 20 de ani de când am început tenisul au fost multe momente grele, însă niciodată nu am spus că renunț la tenis. Dacă încerci în fiecare zi să te trezești cu energie și încredere, atunci orice e posibil. În viață duci o luptă cu tine mereu, pentru că mai apar și gânduri negative. Dacă ai puterea de a te lupta cu tine atunci vei reuși indiferent ce îți propui”, a spus ea.

Halep a explicat că în carieră cea mai frumoasă secundă a fost momentul în care a ridicat trofeul turneului parizian. “La Roland Garros, când eram condusă cu 1-0 la seturi și 2-0 la ghemuri, am simțit că dacă nu schimb tactica voi pierde din nou finala. Așa că am încercat să fiu mai agresivă, să merg spre fileu, să fiu mai relaxată și să dau importanță fiecărui punct. Pentru mine o secundă înseamnă foarte mult, practic poate schimba total situația meciului. Pot spune că o secundă m-a ajutat să câștig acest Grand Slam, mult dorit și mult muncit. Cea mai fericită secundă din viața mea a fost când am ridicat trofeul. Dar în viața personală pot spune că a fost atunci când s-a născut nepoțica mea”, a menționat Halep.

Numărul 1 mondial a precizat că fără ajutorul părinților nu ar fi ajuns la acest nivel în tenis. “Părinții meu au fost alături de mine de când am început tenisul. Ei m-au ajutat să ajung unde sunt astăzi. La fel ca și antrenorii, colegii, prietenii și toți ceilalți. Pentru că atunci când intri pe teren ești emoționat, ai dureri de stomac, te simți rău, dar ei vin cu o îmbrățișare, cu o vorbă bună și îmi dau putere să încerc să dau ce am mai bun din mine. Părinții au fost mereu foarte aproape de mine, în mod special când am avut nevoie. M-au sprijinit financiar ca să pot ajunge aici și nu m-au certat niciodată când am mai pierdu câte un meci sau nu am făcut ce trebuia pe teren. Am înțelegere din partea lor. Ei mi-au dat încredere că într-o zi îmi pot îndeplini visul. Numai așa cred că am putut ajunge la cel mai înalt nivel în tenis”, a explicat jucătoarea română.

Simona Halep a participat, miercuri, la un eveniment de promovare a campaniei “Grijă pentru copiii” a asociației Salvați Copiii România, pentru susținerea cauzei copiilor născuți prematur.

“Acești copii au mare nevoie de noi. M-a emoționat mereu această campanie și mă bucur că pot să ajut și eu acești copii născuți prematur, pentru care o secundă înseamnă enorm. Este pentru ei o șansă în plus la viață. Sper că împreună putem să salvăm cât mai multe vieți. Noi dacă ne unim putem să îi ajutăm”, a afirmat ea.

“Sunt opt mii de copii salvați până acum prin această campanie, sper ca numărul lor să se dubleze anul viitor. O satisfacție mai mare nu cred că există decât atunci când știi că ai dat ceva de la tine pentru a salva o viață. Acest lucru este suficient pentru a-i convinge pe oameni să se alăture acestei campanii”, a adăugat numărul 1 mondial.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, a câștigat, la 9 iunie, primul său titlu de Mare Șlem, după ce a învins-o pe americanca Sloane Stephens în finala de la Roland Garros, cu 3-6, 6-4, 6-1.

Halep (26 ani) a obținut victoria după două ore și 3 minute în fața numărul 10 mondial (25 ani), la a patra sa finală de Mare Șlem, a treia la Roland Garros, după cele din 2014 și 2017, și a doua din acest an, prima pierdută în fața danezei Caroline Wozniacki la Australian Open.

Simona Halep, care câștiga turneul parizian rezervat junioarelor în urmă cu zece ani, a primit pentru succesul său de la Roland Garros 2.000 de puncte WTA și 2,2 milioane euro, iar Stephens s-a ales cu 1.300 de puncte și 1,12 milioane euro.

Titlul Simonei Halep la Roland Garros vine la 45 de ani după ce Ilie Năstase câștiga la Paris și la 40 de ani de la cel al Virginiei Ruzici.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/simona-halep-in-20-de-ani-au-fost-multe-momente-grele-dar-niciodata-nu-am-renuntat-la-tenis-49594.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/simona-halep-in-20-de-ani-au-fost-multe-momente-grele-dar-niciodata-nu-am-renuntat-la-tenis-49594-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv