CSM a anunțat, în timp ce Kovesi era audiată pentru a doua sesizare înregistrată pe numele ei, prima decizie din dosarele disciplinare ale șefei DNA. Astfel, CSM a precizat că „în dosarul cu nr. 5/P/2018, soluția secției pentru procurori în materie disciplinară este de respingere a sesizării”.

Dosarul dezbătut este cel în care Kovesi a fost cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară pentru ordinul pe care l-a dat consilierei sale, judecătoarea Dana Titian, de a se duce în control la structurile teritoriale ale DNA în locul procurorilor.

Decizia Secției pentru procurori condusă de Codruț Olaru a fost luată fără să existe vreo abținere de la pronunțarea unei soluții. Chiar dacă cel puțin două abțineri s-ar fi impus, pentru a evita crearea percepției că soluția de respingere a sesizării Inspecției Judiciare a fost luată de teama șefei DNA.

Conform informațiilor oferite de Luju.ro, în CSM există doi procurori care au dosare la DNA, aflate încă în lucru. Este vorba despre procurorii Cristian Ban și Nicolae Solomon.

Amintim că procurorii Cristian Ban și Nicolae Solomon fac obiectul unor plângeri penale depuse, încă din 2016, de Florin Ghiulbenghian la Directia Națională Anticorupție, chiar în atenția procurorului șef Laura Kovesi, în care cei doi membri CSM sunt acuzați de săvârșirea mai multor infracțiuni în timpul exercitării profesiei, pe vremea când procurorul Cristian Ban ocupa funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, iar Nicolae Solomon deținea calitatea de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Tag-uri:
csm, kovesi


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1054.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1054-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
CSM a anunțat, în timp ce Kovesi era audiată pentru a doua sesizare înregistrată pe numele ei, prima decizie din dosarele disciplinare ale șefei DNA. Astfel, CSM a precizat că „în dosarul cu nr. 5/P/2018, soluția secției pentru procurori în materie disciplinară este de respingere a sesizării”. Dosarul dezbătut este...

Preluat de la EVZ