Președintele american Donald Trump a declarat că nu a făcut nicio înțelegere cu liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un privind retragerea trupelor americane de pe teritoriul Coreei de Sud, relatează site-ul postului Fox News.

“Mi-ar plăcea să retrag militarii de acolo deoarece costă foarte mulți bani. Mi-ar plăcea să îi aduc acasă. Mi-ar plăcea, dar acest lucru nu se află în discuții încă. La momentul potrivit va fi”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Statele Unite, care dețin aproximativ 28.500 de militari în Coreea de Sud, și-au menținut forțele în regiune încă de la sfârșitul Războiului Coreean, desfășurat între 1950-1953, pe care le-a folosit în diferite exerciții militare.

Donald Trump a anunțat, în urma summitului din Singapore, că va renunța la exercițiile militare comune cu Seulul, dacă Phenianul va renunța la programul său nuclear.

“Vom opri aceste jocuri de război, care ne costă foarte mulți bani, până în momentul în care negocierile nu vor mai funcționa. Dar vom salva foarte muți bani”, a declarat Trump.

Un purtător de cuvânt al trupelor americane din Coreea de Sud a informat că nu a primit niciun ordin nou privind exercițiile militare.

“Deocamdată nu cunoaștem exact intențiile președintelui Trump”, a declarat Ministerul sud-coreean de Externe, adăugând că nu au existat încă discuții între Washington și Seul privind modificarea exercițiilor din luna august.

La rândul său, Președinția Coreei de Sud a exprimat surprindere privind anunțul făcut de Donald Trump. Următorul exercițiu militar americano-sud-coreean este programat în august. Prezența trupelor americane este considerată o garanție de securitate în Coreea de Sud.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/donald-trump-revine-si-anunta-ca-statele-unite-nu-isi-vor-retrage-trupele-din-coreea-de-sud-49616.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/donald-trump-revine-si-anunta-ca-statele-unite-nu-isi-vor-retrage-trupele-din-coreea-de-sud-49616-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv