Dobânzile variabile ale creditelor în lei sunt calculate în funcție de indicele Robor la trei luni. Nivelul acestuia este, pentru a treia zi consecutiv, 2,9&, fiind cel mai mare din 13 octombrie 2014, când pragul era de 2,92%, conform news.ro.

Creșterea rapidă a indicelui Robor la trei luni a început în luna aprilie a acestui an, când atinsese deja pragul de 2,07%, potrivit datelor venit de la Banca Națională a României (BNR).

Și pentru indicele la șase luni vorbim despre un nivel maxim, cel mai mare de la sfârșitul lunii septembrie 2014, când era de 3,03%.

Creșterea indicelui Robor a provocat o ruptură între BNR, specific guvernatorul instituției, Mugur Isărescu, și PSD, după ce social-democrații au acuzat BAnca de sabotarea Guvernării, provocând o situație care a trebuit ameliorată prin discuția deschisă dintre premierul Viorica Dăncilă și economist.

Tag-uri:
robor, indice robor, robor la trei luni, robor la sase luni, bnr, credite, credite lei, dobanda


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1057.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1057-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Dobânzile variabile ale creditelor în lei sunt calculate în funcție de indicele Robor la trei luni. Nivelul acestuia este, pentru a treia zi consecutiv, 2,9&, fiind cel mai mare din 13 octombrie 2014, când pragul era de 2,92%, conform news.ro. Creșterea rapidă a indicelui Robor la trei luni a...

Preluat de la EVZ