EVZ Monden: Toată lumea știe cine a fost celebrul violonist Ion Voicu. Dar, cum era el ca bunic? Îți spunea povești, te plimbai cu el sau te îndruma când repetai pentru vioară? L-ai văzut în recital pe bunicul tău?

Ioana Voicu: Era o persoană foarte caldă și cu un simț al umorului foarte bine dezvoltat. Cu el am început vioara la vârsta de 5 ani. Îmi aduc aminte că încercam să găsesc tot felul de scuze în timpul lecției, pentru pauze… Ba că mă doare mâna, ba gâtul, ba picioarele – doar în picioare studiam la vioară, în niciun caz pe scaun. Vă dați seama cât de entuziasmată eram de aceste lecții la vârsta de 5 ani, când eu doream doar să mă joc. Atunci când eram în formă și mergea bine lecția, primeam un ou de ciocolată cu surprize şi mergeam împreună să îl cumpărăm. Îmi aduc aminte vag de un recital, eram prea mică… În schimb, am văzut toate înregistrările video.

Are 7 tatuaje

– Care e cea mai amuzantă amintire pe care o ai alături de Ion Voicu? Dar alături de tatăl tău, Mădălin Voicu?

– Nu am o amintire anume cu bunicul meu, fiindcă el tot timpul era amuzant. Chiar dacă era trist sau nervos avea mereu răspunsuri haioase. (râde – n.r.) Nu aveai cum să te superi vreodată pe el. Iar cu tata… Îmi aduc aminte când mi-am făcut primul tatuaj și mi s-a adresat pe un ton sever: „Ce ți-ai făcut pe spate?!”. Atât de tare m-a speriat tonul, încât, instantaneu, am răspuns că e un tatuaj temporar și se ia în câteva zile. Peste vreo lună, îl vede din nou și zice: „Nu s-a mai luat tatuajul ăla? Ia, zi-mi și mie, unde l-ai făcut, că vreau și eu dacă se ia așa de „repede”! M-am uitat la el zâmbind și la bufnit râsul. Acum am 7 tatuaje şi de atunci nu a mai comentat pe această temă. Probabil că și-a dat seama că nu are cu cine.

– Îţi aminteşti de vreun sfat dat de bunicul tău și care te-a călăuzit în viată?

– Să stau dreaptă este unul dintre sfaturile de care îmi mai amintesc. Eu nu am o poziție foarte dreaptă din cauza viorii și tot timpul încerc să mă corectez. Din nefericire eram prea mică să țin minte toate sfaturile pe care le-am primit de la el.

Tag-uri:
voicu, ion, ion voicu, ioana voicu


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/ioana-voicu-5.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/ioana-voicu-5-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialDivertisment
EVZ Monden: Toată lumea știe cine a fost celebrul violonist Ion Voicu. Dar, cum era el ca bunic? Îți spunea povești, te plimbai cu el sau te îndruma când repetai pentru vioară? L-ai văzut în recital pe bunicul tău? Ioana Voicu: Era o persoană foarte caldă și cu un simț...

Preluat de la EVZ