Autor:
Petrisor Cana
| vineri, 27 mai 2016 | 0 Comentarii
| 66 Vizualizari

Dragoş Bucurenci s-a antrenat cu “mascaţii” din trupele SIAS (Foto:Poliţia Română)

Campanie inedită de promovare a Zilei Porților Deschise pentru Copii, eveniment ce va avea loc la sediul MAI, în data de 1 iunie. Poliţia Română l-a echipat în combinezonul “mascaţilor” de la Serviciul Intervenţii şi Acţiuni Specialei (SIAS) pe Dragoş Bucurenci. Jurnalistul şi activistul de mediu a participat la un antrenament de patru ore, alături de cei mai temuţi oameni din Poliţia Română.

Puţini oameni ştiu cum se antrenează “mascaţii”, cei mai temuţi oameni din Poliţia Română. Unul dintre “civilii” care a simţit, pe pielea lui, ce înseamnă duritatea unui astfel de exerciţiu a fost Dragoş Bucurenci, cel care a acceptat provocarea de a trăi, pentru câteva ore, viața de luptător de elită al Poliției Române.

După o scurtă prezentare a ceea ce urma să însemne un “scurt” antrenament, de patru ore, al băieților de la SIAS, Dragoș Bucurenci a fost echipat cu combinezon și integrat într-o echipă mixtă, alcătuită din luptători, lunetiști și simpaticul TeleMax-TeleRob.

Poliţia Română a relatat că antrenamentul care a urmat a fost, de fapt, o simulare a unei descinderi într-o clădire, în care se ascundea un posibil suspect al unei infracțiuni grave.

Pe parcursul acestui exercițiu, Dragoș a putut afla, ”pe pielea lui”, cum este să acționezi într-o situație limită, îmbrăcat cu o vestă de 36 de kilograme, într-un spațiu necunoscut, unde pericolele pot pândi la tot pasul. Pentru a-i ușura misiunea, colegii de la SIAS nu l-au “dotat” decât cu un pistol Glock Simunition.

 La final, băieții l-au felicitat pentru curajul și rezistența de care a dat dovadă și l-au invitat ca, dacă vreodată dorește să-și schimbe cariera, să ia în calcul și meseria de polițist. 

 Acest exercițiu face parte din campania de promovare a Zilei Porților Deschise pentru Copii, eveniment ce va avea loc la sediul MAI, în data de 1 iunie a.c., între orele 08.00 -13.00.

Tag-uri:
sias, Dragos Bucurenci, Politia Romana, campanie, ziua portilor deschise, copii, MAI, promovare, mascati

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/dragos-bucurenci-sias-politia-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/dragos-bucurenci-sias-politia-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Autor: Petrisor Cana | vineri, 27 mai 2016 | 0 Comentarii | 66 Vizualizari Dragoş Bucurenci s-a antrenat cu 'mascaţii' din...

Preluat de la EVZ