loading…

Numărul cetățenilor străini care au vizitat Turcia a scăzut cu 28,07 la sută în aprilie 2016, comparativ cu perioada similară anul trecut, aceasta fiind cea mai drastică scădere din ultimii 17 ani, a anunțat Ministerul turc al Turismului, printr-un comunicat, citat de AFP și Reuters.

În luna aprilie a acestui an, în Turcia au ajuns 1.75 milioane de străini, temerile legate de atacurile teroriste și tensiunile cu Rusia cauzând cea mai mare scădere din ultimii 17 ani.

Numărul persoanelor din Rusia venite în vizită în Turcia a scăzut cu 79.3 la sută, principalul motiv pentru această evoluție fiind doborârea unui avion de luptă rus în noiembrie anul trecut.

Numărul cetățenilor germani, care reprezintă grupul cel mai numeros de vizitatori străini în Turcia, a scăzut cu 35 la sută, iar din Marea Britanie au sosit cu peste 24 la sută mai puțini vizitatori.

Sectorul turistic este deosebit de important pentru economia turcă, acesta generând venituri de 31,5 miliarde de dolari, în 2015

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/turcia-industria-turismului-se-prabuseste-in-contextul-tensiunilor-cu-rusia-si-din-cauza-terorismului-23929.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/turcia-industria-turismului-se-prabuseste-in-contextul-tensiunilor-cu-rusia-si-din-cauza-terorismului-23929-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv