loading…

Primul sens giratoriu suspendat din România, o lucrare de infrastructură care a început în 2013, a fost inaugurat, sâmbătă, în județul Prahova, podul, cu o garanție de rezistență de o sută de ani, costând aproape 80 de milioane de lei.

Astfel, sâmbătă se deschide circulația pe pasajul suprateran DJ102, către Păulești – Brașov, peste DN1B, o intersecție în care se produceau frecvent accidente de circulație.

Sensul giratoriu suspendat, care are o arhitectură unică în România, a fost construit pe raza localității Blejoi, lucrările începând în 2013.

Pentru darea în circulație a sensului giratoriu suspendat a fost nevoie de oprirea și dezafectarea semafoarelor existente în intersecție.

Circulația pe toate direcțiile pasajului suprateran (pe DJ102 și rampele de urcare – coborâre aferente DN1B) s-a deschis la ora 12.00, iar apoi, în intervalul 12.00 – 14.00 accesul temporar pe bretelele de la sol pe direcția Ploiești – Blejoi și Păulești – Carrefour va fi blocat, pentru montarea unor parapeți.

Începând cu ora. 14.00 circulația se va desfășura, potrivit autorităților, în condiții normale de trafic.

Podul are o garanție de rezistență de 100 de ani și a costat aproximativ 79 milioane de lei, bani care provin de la Uniunea Europeană.

Giratoriul suspendat are o lungime de aproximativ un kilometru și o înălțime de aproximativ 7 metri.

Giratoriul suspendat fusese inaugurat și în aprilie, însă nu a fost dat în folosință pentru că mai erau de pus la punct detalii tehnice.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/a-fost-inaugurat-primul-sens-giratoriu-suspendat-din-romania-23955.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/a-fost-inaugurat-primul-sens-giratoriu-suspendat-din-romania-23955-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv