loading…

Piața românească de mașini rulate este lăsată să importe an de an mașini din ce în ce mai vechi, spune Mircea Andreev, directorul general și acționarul APAN.

Tot ce se întâmplă în această piață, de la importuri, taxe de poluare și până la modul nereglementat de tranzacționare între persoane fizice, conduce la învechirea parcului, dar mai ales la lipsa de educare și orientarea a clientului către mașini corecte, cu garanție, de ce nu, către mașini noi, este de părere Mircea Andreev.

Grupul APAN, unul dintre cei mai mari dealeri auto la nivel național, care prin centrele din Brăila, Galați și Iași comercializează mărcile BMW, Renault, Dacia, Nissan, Honda, Fiat și Jeep, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 34 de milioane de euro, față de 19 milioane de euro în 2008, anul de referință pentru piața auto.

În prezent, vechimea medie a parcului auto național a ajuns la 13 ani.

Mircea Andreev spune că anul 2015 în domeniul auto a fost primul în care a resimțit o revigorare a pieței, dar pe cu totul alte fundații: “S-a marcat astfel începutul unei perioade mai optimiste care poate fi fructificată cu măsuri adecvate atât la nivel local, cât mai ales prin implicarea unor măsuri macro orientate către acest segment al economiei”.

Managerul spune că așteaptă programul Remat, care și-a dovedit eficiența în fiecare an, dar și măsuri de stimulare pe termen lung a acestei piețe care să determine educarea clientului, importuri moderate și asigurarea unui mediu concurențial corect.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/director-apan-importam-an-de-an-masini-din-ce-in-ce-mai-vechi-23962.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/director-apan-importam-an-de-an-masini-din-ce-in-ce-mai-vechi-23962-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv