Autor:
Dodo Romniceanu
| sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii
| 1628 Vizualizari

O curajoasă solistă kurdă, introdusă de jihadiştii Statului Islamic pe lista celor mai căutaţi inamici ai lor, spune că este gata să se sacrifice pentru idealurile poporului său.

Helly Luv a venit pe lume în urmă cu 27 de ani în Iran, după ce părinţii săi kurzi au părăsit Irakul. Tânăra a reuşit să atragă atenţia postând pe YouTube cântece revoluţionare în care preamărea curajul kurzilor care luptă împotriva extremiştilor ISIS.

Ultimul dintre videoclipurile sale, Revolution, a strâns aproape cinci milioane de vizualizări pe YouTube, fiind filamt la doar cinci kilometri de locul în care kurzii Peshmerga luptă împotriva jihadiştilor Statului Islamic, în Irak. Filmările au fost oprite de mai multe ori din cauza gloanţelor trase de jihadişti şi care au trecut foarte aproape de locul în care se afla solista.

Muzica sa temerară şi inspiraţională a devenit virală pe mai multe pagini de Facebook, dar a declanşat şi un val de ameninţări cu moartea la adresa solistei.

Helly Luv spune că se aştepta la asemenea reacţii, care însă nu o descurajează. “Dacă îmi risc viaţa, dar mesajul meu ajunge la milioanele de oameni care trebuie să-l audă, atunci consider că mi-am îndeplinit misiunea”, declara recent Luv pentru NBC.

Tag-uri:
Helly Luv, lista Statului Islamic, Helly Luv Revolution, kurzi irak, peshmerga Irak, ISIS, solita Helly Luv

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/00-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/00-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Dodo Romniceanu | sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii | 1628 Vizualizari O curajoasă solistă kurdă, introdusă de jihadiştii...

Preluat de la EVZ