Autor:
Otilia Matei
| sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii
| 95 Vizualizari

Sahra Wagenknecht, liderul partidului Die Linke

Panică la Magdenburg, unde Partidul Die Linke, formaţiune politică de stânga a deschis, sâmbătă, congresul. Evenimentul a fost marcat de dispute interne cu privire la linia politică a formațiunii și de un incident nefericit în care a fost implicată lidera grupului, Sahra Wagenknecht.

Sâmbătă, la Magdenburg s-a deschis congresul Partidului Die Linke, o grupare politică de Stânga, acesta fiind marcat de dispute interne cu privire la linia de politică a formaţiunii.

În timpul discuţiilor, un tânăr activist din grupul Antifaschistische Initiative Torten fuer Menschenfeinde (Torturile Inițiativei Antifasciste pentru Dușmanii Omenirii) s-a deplasat spre prezidiu, spre zona unde se afla Sahra Wagenknecht, reprezentanta aripii mai radicale a formațiunii şi i-a aruncat în faţă un tort de ciocolată.

Prin acest gest, bărbatul a protestat faţă de atitudinea liderei parlamentare a Die Linke pe tema refugiaților.

Grupul Antifaschistische Initiative Torten fuer Menschenfeinde (Torturile Inițiativei Antifasciste pentru Dușmanii Omenirii) și-a asumat responsabilitatea pentru acțiune. Totodată, activiștii au distribuit fluturași la eveniment, în care o comparau pe Sahra Wagenknecht cu Beatrix von Storch, membră a partidului antiimigrație german Alternativa pentru Germania (AfD), transmite Agerpres

Lidera Die Linke este puternic contestată pentru atitudinea sa faţă de refugiaţii primiţi în Germania, politiciana pledând pentru limitarea numărului de refugiați care intră în Germania, țară care a primit anul trecut peste 1 milion de migranți.

După şocul survenit în urma atacului, Wagenknecht a fost escortată afară pentru a fi ajutată să se cureţe. 

“Atacatorii au reuşit să aibă acces la eveniment, înregistrându-se ca membrii ai presei, declară purtătoare de cuvânt a partidului.”

Un membru al Die Linke, Dietmar Bartsch, care a ajutat-o pe Wagenknecht să iasă din sală, a denunțat atacul din partea grupului de stânga.

“Asta nu e stânga, ăsta nu este antifascism, ci este antisocial, o înjunghiere pe la spate, o gogomănie”, a spus el, citează Agerpres.

Tag-uri:
Sahra Wagenknecht, die linke, Sahra Wagenknecht die linke, Sahra Wagenknecht germania, Sahra Wagenknecht lovita cu tort, Sahra Wagenknecht lovita, magdenburg, incident magdenburg

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/captura-1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/captura-1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Otilia Matei | sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii | 95 Vizualizari Sahra Wagenknecht, liderul partidului Die Linke Panică la...

Preluat de la EVZ