Autor:
Mihnea-Petru Pârvu
| sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii
| 23 Vizualizari

„Ia garoafa, ia laleaua, să nu ți se stingă luleaua!”

Parfumul florilor din Piaţa Coşbuc le-a adus florăreselor, pe lângă profit, şi amenzi usturătoare. Trandafirii, crinii, crizantemele şi orhideele au devenit, în ochii Fiscului, plante carnivore care devorează bugetul statului.

Dacă eşti legat la ochi, şi te iei doar după miros, crezi că te afli într-o grădină botanică. Sumedenie de arome îţi gâdilă plăcut nările. Iar când deschizi ochii, culorile îţi inundă retina. Dar nu te afli câtuşi de puţin într- un parc dendrologic, iar hărmălaia aduce, mai degrabă, cu cea dintr-un bazar oriental. Asta până când nu răsună sirenele maşinilor de la ANAF. Piaţa de flori, din Capitală, a fost şi a rămas unul din cele mai pitoreşti locuri din Bucureşti. O piaţă controlată, dintodeauna, de etnia romă. Căci, cum ar mai suna altfel celebrul cântec lăutăresc, făcut celebru de Gabi Luncă şi Ion Onoriu: „Mama mea e florăreasă, se scoală de dimineaţă. Ia coşu’ şi pleacă-n piaţă, când e somnu’ cu dulceaţă!”. Atât doar că cea mai veselă şi colorată piaţă bucureşteană este şi cea mai greu de fiscalizat.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.Tag-uri:
poveste, piata florilor, brandusa, florairi, florarie, anaf, evaziune fiscala, bucuresti, Gabi Luncă, Ion Onoriu, trandafiri, buchete de flori

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/florarie-2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/florarie-2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Mihnea-Petru Pârvu | sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii | 23 Vizualizari „Ia garoafa, ia laleaua, să nu ți...

Preluat de la EVZ