Autor:
Raluca Florescu
| sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii
| 546 Vizualizari

Statul roman a instituit sechestru asupra unei parti din activele Rompetrol, in contul datoriilor de 600 de milioane de dolari pe care Petromidia le are la stat

Rompetrol Gas și-a suspendat începând de joi după-amiază activitățile de producție și comercializare aferente punctului de lucru din Năvodari (stația de îmbuteliere GPL), din cauza revocării autorizației curente de antrepozit fiscal de către Ministerul Finanțelor Publice, a anunțat Rompetrol.

„Rompetrol Gas a luat act cu suprindere de hotărârea Ministerului Finanțelor Publice de respingere a cererii de reautorizare a antrepozitului său fiscal de producție situat pe platforma Petromidia (stația de îmbuteliere GPL Năvodari), situație ce a condus la revocarea autorizației curente de antrepozit fiscal. Compania este parte a grupului KMG International, iar în cadrul punctului de lucru respectiv desfășura în principal activități de îmbuteliere gaz petrolier lichefiat (GPL) pentru uz casnic (butelii aragaz). În acord cu prevederile legale, compania și-a suspendat de ieri după amiază activitățile de producție și comercializare aferente punctului de lucru din Năvodari”, scrie în comunicat.

Compania precizează și că vânzarea produselor aflate în stoc este blocată, iar valorificarea acestora se va putea realiza doar cu acordul autorității vamale teritoriale.
Decizia Comisiei de autorizare din cadrul Ministerului Finanțelor Publice a fost adoptată în ședințele din datele de 21 aprilie și 19 mai 2016, aceasta fiind comunicată companiei în data de 25 mai.

Potrivit sursei citate, Rompetrol Gas a început încă din 2010 demersurile legale pentru reînnoirea autorizației de antrepozit fiscal a acestui punct de lucru. Demersurile au fost îngreunate însă de situația unor active utilizate de Rompetrol Gas în cadrul procesului de producție, proprietate a Rompetrol Rafinare și care au făcut obiectul deciziei ANAF din 10 septembrie 2010, prin care s-au instituit măsuri asiguratorii asupra tuturor bunurilor imobile, mobile și deținerile ale Rompetrol Rafinare.Tag-uri:
Rompetrol, gpl, combustibil, vanzare, antrepozit, sechestru

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/new-rompetrol-moldova_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/new-rompetrol-moldova_1-465x390-300x215.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Raluca Florescu | sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii | 546 Vizualizari Statul roman a instituit sechestru asupra...

Preluat de la EVZ