Autor:
Dodo Romniceanu
| sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii
| 136 Vizualizari

Poliția încă îi caută pe suspecți

Scandal, lacrimi și revoltă națională în Brazilia unde, opinia publică acuză, online și în stradă, autoritățile că acționează cu lentoare într-unul din cele mai tulburătoare cazuri de viol din istoria recentă a omenirii. O copilă de 16 ani a fost sedată și violată cu sălbăticie de cel puțin 30 de bărbați. Tânăra nu a avut habar de amploarea agresiunii fizice până în momentul în care violatorii au postat pe internet un filmuleț de 40 de secunde realizat în timpul siluirii.

Victima le-a povestit anchetatorilor din Rio de Janeiro că se afla în casa iubitului său în momentul în care și-a pierdut cunoștința. S-a trezit apoi într-o altă locuință, înconjurată de zeci de bărbați. Era goală pușcă și avea pe corp numeroase lovituri. În halul acesta a ajuns acasă, fără să realizeze însă amploarea celor întâmplate, informează BBC. Abia după ce o filmare de 40 de secunde a fost postată pe Twitter, fata a înțeles mai bine ce pățise și a depus plângere la poliție.

Cazul a inflamat opinia publică, oripilată și revoltată de cele petrecute, dar și de faptul că filmul respectiv primise numeroase likeuri iar autorilor le-au fost adresate mesaje de admirație și încurajare. Numeroase voci au denunțat așa numita ”cultură a violului” în Brazilia, unde multe cazuri grave de viol rămân nesoluționate iar autorii nepedepsiți, mai ales când victimele provin din păturile sarace ale populației.

Tânăra le-a mulțumit susținătorilor pentru sprijin și a postat un mesaj emoționant pe Facebook: „Credeam că o să fiu aspru judecată pentru cele întâmplate. Oricui i se poate întâmpla așa ceva într-o zi. Cel mai tare nu te doare corpul, ci sufletul pentru că acești oameni cruzi nu sunt pedepsiți. Multumesc mult pentru sprijin”.

Mama victimei a mărturisit că a vizionat filmarea și a plâns în hohote. ”Regret că m-am uitat. Dar pur și simplu când am auzit nu ne-a venit să credem. E o mare nenorocire. Un mare necaz. Fata nu e bine deloc”, a declarat femeie pentru ziarul Folha de S. Paulo.

Organizațiile care luptă pentru drepturile omului au protestat deja în stradă și anunță noi manifestări publice de mare amploare pentru zilele următoare. Rețelele de socializare sunt, de asemenea, pline de mesaje împotriva violului, sub hashtagul #EstuproNuncaMais (Nu violului pentru totdeauna) sau #EstuproNaoECulpaDaVitima (Victima nu este de vină pentru viol). Numeroase personalități braziliene s-au alăturat acestei campanii de stopare a violurilor și de pedepsire a vinovaților.

Organizaţia Naţiunilor Unite, prin UN Women, a cerut autorităţilor din Brazilia să investigheze cazul, dar cu mare respect pentru victimă, pentru a nu o afecta încă o dată încălcându-i intimitatea, mai scrie BBC News.

Ultima oră. Președintele interimar al Braziliei Michel Temer a convocat o întâlnire de urgență cu miniștrii însărcinați cu securitatea statală și a promis că va cere înființarea unei unități de poliție federală care să stopeze violența împotriva femeilor.

Tag-uri:
viol Brazilia, 30 de barbati viol, adolescenta violata, Rio de Janeiro viol, film viol Twitter

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/brazilia01-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/brazilia01-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii | 136 Vizualizari Poliția încă îi caută pe suspecți Scandal, lacrimi...

Preluat de la EVZ