Autor:
Anca Simionescu
| duminică, 29 mai 2016 | 0 Comentarii
| 331 Vizualizari

Jucătorul profesionist de poker ce a câştigat 30 de milioane de dolari îşi dezvăluie secretele despre cum „citește” oamenii

Daniel Negreanu, jucătorul profesionist de poker, care a câștigat 30 de milioane de dolari a dezvăluit, astăzi la Europa FM, câteva dintre secretele care i-au adus succesul. Invitat de Andreea Esca, în emisiunea „La Radio”, Daniel a mărturisit, însă, că deși a făcut o avere uriașă din poker, nu joacă numai pentru bani.

„Eu am jucat mereu de plăcere. Dacă faci ceva numai pentru bani, nu o să ai o viață prea bună. Trebuie să faci ce-ți place”, a spus Daniel.
Născut în Canada, din părinți români, Daniel Negreanu a făcut senzație în lumea jucătorilor de poker profesioniști și se numără printre cei mai buni din lume, având la activ 6 trofee câștigate la World Series of Poker.
Părinții lui Daniel au plecat din România în 1967.

Poker pe tuns iarba

A copilărit la Toronto, iar de la părinți a învățat să fie un om generos. A început să joace poker de când era mic. Ba chiar mai mult, Daniel a povestit că așa scăpa de unele treburi casnice. „Când mama mă punea de exemplu, să tund iarba sau să spăl vasele, jucam poker cu un prieten și când avea datorii la mine, pentru că îl băteam, îi ziceam că îi tai 10 sau 20 de dolari din datorie dacă tunde el iarba”, și-a amintit, amuzat, Daniel Negreanu.

300.000 de dolari la 23 de ani

„La primul meu turneu mondial World Series of Poker n-am crezut că pot să câștig. Aveam 23 de ani. Și am câștigat. Am fost cel mai tânăr câștigător din istoria turneului. Am luat atunci 300 de mii de dolari”, a povestit Daniel.
A avut parte însă și de înfrângeri, dar a învățat din greșeli și – cel mai important – a  învățat să „citească” oamenii: „La început am pierdut de multe ori, dar am învățat singur să joc din ce în ce mai bine. M-am uitat la alții să văd ce fac ei bun și ce nu fac eu. În primul rând, a trebuit să învăț să am mai multă răbdare și să citesc oamenii. În timp ce unii se uită doar la televizor, eu prefer să vorbesc cu oamenii. Numai așa poți să-ți faci o idee despre ei” , a spus Daniel.

Avocatul face bluff

„ De exemplu, dacă știu că e avocat, știu că minte, așa că dacă joc poker cu el, sigur face bluff, dacă aș juca cu un jurnalist, defectul e că nu are răbdare, dacă aș juca cu un doctor aș porni de la ideea că e om serios. Lucrurile astea le-am învățat din experiență. Să citesc oamenii”, a explicat jucătorul profesionist de poker. „Dacă știi un pic matematică și poți să citești oameni, pokerul nu e joc de noroc. Pe termen lung, nici nu contează norocul”, a adăugat acesta.

51 de ore la masa de joc

La recorduri personale, Daniel spune că cel mai mult a jucat poker 51 de ore în continuu și că de atunci și-a impus și o regulă: somnul de 8 ore. Este vegan și spune că nu mănâncă nimic care are „mamă sau față”, merge la sală și joacă fotbal de trei ori pe săptămână.
În fiecare an, Daniel Negreanu își setează niște obiective: „Anul acesta, unul dintre obiectivele mele este că vreau să câștig trei turnee de World Series of Poker. Am șase până acum și anul ăsta vreau să mai câștig trei. Vreau să câștig și un European Poker Tour”, a mai spus Daniel Negreanu.

Tag-uri:
Daniel Negreanu, Andreea Esca, La Radio, World Series, European Poker

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/daniel-negreanu-igaming-interview-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/daniel-negreanu-igaming-interview-465x390-300x279.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Anca Simionescu | duminică, 29 mai 2016 | 0 Comentarii | 331 Vizualizari Jucătorul profesionist de poker ce a...

Preluat de la EVZ