loading…

Peste 200 de persoane au participat, azi, la Târgu Secuiesc, la un miting de solidaritate cu Beke István și Szőcs Zoltán, acuzați că au planificat un atentat de 1 decembrie, dejucat de procurori, transmite Mediafax.

Mitingul, planificat de trei organizații maghiare de tineret, a fost autorizat pentru zona statuii “Gabor Aron” din localitate.

Participanții și-au exprimat solidaritatea față de Beke István și Szőcs Zoltán, scandând numele acestora și “Dreptate”.

Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile “Burebista” Brașov, colonel Stoian Adrian Laurențiu, a declarat că mitingul a durat aproximativ o oră.

Mitingul a fost autorizat. Din partea Jandarmeriei am asigurat un număr suficient de efective și tehnică. Nu au fost acțiuni care să ducă la sancționarea vreunei persoane“; a spus colonel Stoian Adrian Laurențiu.

Beke Istvan și Szocs Zoltan, ambii în stare de arest preventiv, acuzați că au planificat un atentat de 1 decembrie, la Târgu Secuiesc, dejucat de procurori, au fost trimiși în judecată, dosarul urmând să fie soluționat de Curtea de Apel București.

Szocs Zoltan este acuzat de instigare la atentat contra unei colectivități și instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive, iar Beke Istvan va fi judecat pentru tentativă la atentat contra unei colectivități, tentativă la nerespectarea regimului materiilor explozive.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/cateva-sute-de-persoane-la-un-miting-de-solidaritate-cu-doi-maghiari-acuzati-de-planificarea-atentatului-de-pe-1-decembrie-23994.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/cateva-sute-de-persoane-la-un-miting-de-solidaritate-cu-doi-maghiari-acuzati-de-planificarea-atentatului-de-pe-1-decembrie-23994-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv