loading…

Jerome Boateng, fotbalistul echipei Bayern Munchen și al naționalei Germaniei, a fost ținta unui comentariu rasist din partea lui Alexander Gauland, unul dintre membrii fondatori ai partidului AfD.

Oamenii vorbesc despre el că este un fotbalist bun, însă nimeni nu ar vrea să îl aibă vecin pe Jerome Boateng“, este declarația care i-a atras critici în Germania deputatului Alexander Gauland.

Afirmația lui Gauland a fost catalogată drept rasistă de presă, oamenii de sport, dar și de unii lideri politici din Germania.

Oamenii care declară așa ceva se discretizează pur și simplu“, a declarat Oliver Bierhoff, team-managerul naționalei de fotbal a Germaniei, în timp ce Ministrul Justiției, Heiko Maas, a catalogat afirmația drept “inacceptabilă și neglijentă“.

Jerome Boateng, fotbalistul echipei Bayern Munchen și al naționalei Germaniei, s-a născut în fosta Germanie de Vest. Jerome este fratele vitreg al lui Kevin-Prince, și el fotbalist, la AC Milan. Cei doi sunt născuți din mame nemțoaice și tată ghanez.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/parlamentar-german-atac-rasist-la-adresa-fotbalistului-jerome-boateng-23995.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/parlamentar-german-atac-rasist-la-adresa-fotbalistului-jerome-boateng-23995-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv