Autor:
Carmen Vintilă
| duminică, 29 mai 2016 | 0 Comentarii
| 24 Vizualizari

Klaus Iohannis, alături de românii de la Washington

Astăzi este Ziua Românialor de Pretutindeni. Președintele Klaus Iohannis le-a urmat românilor de peste graniță “La mulți ani!” și a cerut Guvernului ca Diaspora să devină “prioritate națională”.

“Am cerut deja Guvernului o Foaie de Parcurs pentru a face din Diaspora o ‘prioritate naţională’ în mod real. Astfel, nu vom irosi potenţialul românilor de peste hotare, care pot contribui la dezvoltarea României, fie întorcându-se în ţară, fie reprezentând imaginea ei în lume“, a anunțat Klaus Iohannis. 

Şeful statului le mai spune românilor  plecaţi în afara graniţelor, că aduc valoare comunităţilor în care trăiesc şi fac cinste României, în numeroase domenii. “M-aş bucura ca experienţa pe care aţi dobândit-o în străinătate să poată fi pusă în slujba ţării noastre”, mai arată preşedintele. 

“Pe unii români circumstanţe istorice nefericite i-au despărţit de ţară şi este datoria noastră să-i sprijinim pentru a-şi păstra identitatea, tradiţiile şi cultura. Iar pe cei care au ales, pentru moment, să trăiască şi muncească peste graniţe trebuie să-i susţinem pentru ca drepturile şi libertăţile să le fie apărate. Vă invit pe toţi, indiferent dacă trăiţi în ţară sau în afara ei, să fiţi ‘buni români’, să construiţi, să fiţi uniţi, să vă apăraţi valorile, pentru ca împreună, cu răbdare, să construim o altă Românie, aşa cum ne-o dorim. La mulţi ani români, de aici sau de departe!”, mai transmite Klaus Iohannis. 

Șeful statului a postat și pe Facebook un mesaj și fotografii de la întâlnirile cu românii din Diaspora. Comentariile nu au întârziat să apară: 

  • Adrian Cătălin Gheorghe: “Crezi că eu am nevoie de urările tale de La mulţi ani? Fă ceva care să ne facă să venim cu drag acasă nu ne furaţi, nu va mai votaţi pensiile speciale. Eu nu am salariu cât aveţi voi pensia specială! Ajutaţi copiii, mariti  alocaţiile alea că nici de o pereche de jeanşi nu le ajung”. Tag-uri:
Klaus Iohannis, diaspora, ziua romanilor de pretutindeni, presedintele iohannis, facebook

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/index_3-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/index_3-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Autor: Carmen Vintilă | duminică, 29 mai 2016 | 0 Comentarii | 24 Vizualizari Klaus Iohannis, alături de românii de la...

Preluat de la EVZ