loading…

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că sindicatele feroviarilor CGSP și CSC au anunțat continuarea grevei lucrătorilor de la căile ferate (declanșată la data de 26 mai 2016). Din acest motiv, circulația rutieră în zona marilor orașe se desfășoară cu mare dificultate.

Totodată, reprezentanții valoni ai sindicatului CGSP au chemat la grevă, începând de marți, 31 mai 2016, toate serviciile publice (administrație, transporturi, educație, poliție etc.), inclusiv organizațiile flamande și pe cele din Bruxelles.

Cetățenii români care intenționează să călătorească cu trenul în Regatul Belgiei se pot informa accesând pagina oficială Internet a SNCB – www.belgianrail.be/fr/actualite/greves-ete.aspx, paginile de Twitter și Facebook ale SNCB, precum și a anunțurilor din gări / stațiile feroviare.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv