loading…

Cel puțin cinci membri ai forțelor ONU de menținere a păcii au fost uciși, duminică, într-o ambuscadă în zona centrală a statului african Mali, potrivit Națiunilor Unite și poliției locale, informează agenția de știri AFP.

Este pentru prima dată când misiunea ONU de menținere a păcii în Mali, MINUSMA, a înregistrat pierderi în regiunea centrală a statului Mali, care se confruntă cu grave probleme de securitate în zona de nord.

“Potrivit informațiilor preliminare, cinci militari fost uciși. Iar un altul este foarte grav rănit și urmează să fie evacuat”, se arată într-un comunicat emis de MINUSMA.

ONU nu a confirmat imediat naționalitatea militarilor decedați, însă potrivit unei surse din cadrul poliției locale, un grup de militari din Togo au fost vizați de un atac terorist la 50 de kilometri de orașul Mopti.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a condamnat atacul, potrivit unei comunicat emis de purtătorul său de cuvânt, în care se face referire la rapoartele preliminare, care indică faptul că militari implicați în incident erau din Togo.

Șeful misiunii MINUSMA, Mahamat Saleh Annadif a caracterizat atacul ca fiind un act terorist “odios”.

Misiunea Mali este cea mai periculoasă misiune activă de menținere a păcii pentru militari ONU.

Luând în calcul și atacul de duminică, cel puțin 64 de militari au fost uciși în timpul operațiunii, potrivit datelor ONU.

Începând din 2012, partea de nord a țării este scena unor confruntări violente, după ce a fost ocupată de rebelii tuaregi, care s-au aliat cu grupări jihadiste afiliate al-Qaeda.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/cel-putin-cinci-militari-din-cadrul-fortelor-onu-de-mentinere-a-pacii-ucisi-intr-un-atac-in-mali-24004.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2016/05/cel-putin-cinci-militari-din-cadrul-fortelor-onu-de-mentinere-a-pacii-ucisi-intr-un-atac-in-mali-24004-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv