Autor:
Roland Cătălin Pena
| luni, 30 mai 2016 | 0 Comentarii
| 5 Vizualizari

Marii patrioți români soții Aldea Teodorovici, morți în împrejurări suspecte

După moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, mă întâlnesc cu un prieten procuror cu state vechi.

Avea o nelămurire, de ce cazul Condrea a fost pasat la Parchetul General, unde abia se instalase noul șef, care a cam bâlbâit-o în primele zile, și nu era la DNA sau, în cel mai rău caz, la DIICOT?

Însă, nu asta era problema lui aia mare, ci asemănarea izbitoare a morții lui Condrea cu cea a soților Aldea Teodorovici, la ancheta căreia contribuise, până, zice el, se apropiase de ceva foarte periculos.

Dar să ne reamintim cum au murit marii propagandiști ai Unirii Basarabiei cu România și celebrii menestreli de peste Prut, soții Ioan și Doina Aldea Teodorovici, într-o curbă nenorocită la Coșereni.

“În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în jurul orei 2:30, maşina cu care cuplul Doina şi Ion Aldea-Teodorovici părăsea Bucureştiul, îndreptându-se spre Chişinău, s-a răsturnat într-o curbă, în dreptul localităţii Coşereni, la 49 km de Bucureşti, izbindu-se de copaci. În urma accidentului rutier, şoferul maşinii şi pasagerul din dreapta acestuia au supravieţuit, dar cei doi artişti aflaţi pe bancheta din spate au decedat. Dosarul morţii cuplului Aldea-Teodorovici a fost unul controversat, lăsând loc speculaţiilor privind circumstanţele în care s-a petrecut accidentul, care nu sunt cunoscute în integralitatea lor nici în ziua de astăzi”, consemna presa.

Ce spune azi procurorul de atunci

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
Aldea Teodorovici, Doina Aldea, Ion Aldea, hexi pharma, moarte, dan condrea, basarabia, procuror, kgb, crima, rusia

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/teodorovici-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/teodorovici-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Roland Cătălin Pena | luni, 30 mai 2016 | 0 Comentarii | 5 Vizualizari Marii patrioți români soții Aldea Teodorovici, morți...

Preluat de la EVZ